Κορονοϊός: Χάρτη επιδημιολογικής ασφάλειας παρουσίασε η κυβέρνηση - Τι περιλαμβάνει

Ο Χάρτης Επιδημιολογικής Ασφάλειας.

Η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή τον χάρτη επιδημιολογικής ασφάλειας, ο οποίος χωρίζει την Ελλάδα σε τέσσερα επίπεδα, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Οι περιοχές της Ελλάδας θα χωρίζονται σε τέσσερα επίπεδα. Το επίπεδο 1 (ετοιμότητας), το επίπεδο 2 (επιτήρησης), το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης), το επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. 

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Δείτε τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας εδω

Τα μέτρα εν ισχύ ανά επίπεδο συναγερμού

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.