Κορονοϊός: Χριστούγεννα με απαγόρευση κυκλοφορίας, σαρωτικούς ελέγχους και… χωρίς κάλαντα

Κορονοϊός: Χριστούγεννα με απαγόρευση κυκλοφορίας, σαρωτικούς ελέγχους και… χωρίς κάλαντα

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα μοιάζουν με εκείνα του παρελθόντος, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Παράλληλα, υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή… εμβόλιμη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ότι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00, προαναγγέλλοντας σαρωτικούς ελέγχους των Αρχών.

Έπειτα, έγινε αναφορά στα ρεβεγιόν και τον κανόνα της συγκέντρωσης μέχρι δύο οικογενειών και έως εννέα ατόμων, ενώ επισημάνθηκε ότι φέτος «τα παιδιά δεν θα βγουν για κάλαντα», διότι «τα πράγματα θα είναι διαφορετικά».

«Στις εκκλησίες μπορούν να πάνε οι πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Μόνο 25 άτομα στις εκκλησίες και 50 στους Μητροπολιτικούς ναούς», τόνισε αναφορικά με τη λειτουργία των εκκλησιών, ενώ απάντησε καταφατικά σε ερώτηση για πιθανή εφαρμογή επιπλέον μέτρων για την Πρωτοχρονιά, σε περίπτωση φαινομένων «απειθαρχίας» από τους πολίτες.

Στην αρχή της ενημέρωσης, ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι στη χώρα μας συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων, ωστόσο η κατάσταση στις ΜΕΘ παραμένει πιεσμένη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ιϊκό φορτίο στη Θεσσαλονίκη είναι τρεις φορές περισσότερο σε σχέση με την Αττική, ενώ για μία ακόμη φορά έκανε αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας «κοινωνικής φούσκας» ενόψει εορτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter