Κορονοϊός: Στους 176.689 οι εμβολιασμοί – Ελπίζει σε… τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Στους 176.689 οι εμβολιασμοί – Ελπίζει σε… τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων η κυβέρνηση

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν πραγματοποιηθεί 16.271 εμβολιασμοί, ενώ αναμένεται και σήμερα συνολικά να ξεπεράσουμε τους 17.000 εμβολιασμούς.

Παράλληλα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι οι 168.809 εμβολιασμοί αφορούν την 1η δόση και οι υπόλοιποι την 2η δόση, ενώ έχουν προγραμματιστεί 649 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό.

Όσον αφορά τις παραλαβές νέων δόσεων, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ενημέρωσε για την παραλαβή 100.000 νέων δόσεων από τη Pfizer, σημειώνοντας ότι… ελπίζει πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων τόσο από την εν λόγω εταιρεία όσο και από τις Moderna και Astra Zeneca.

«Σήμερα παραλάβαμε από τη Pfizer 100 χιλιάδες. Οι παραδόσεις έχουν αποκατασταθεί και ευελπιστούμε πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα», σημείωσε

Η κυβέρνηση αναμένει από την Pfizer συνολικά 1.415.000 δόσεις έως τέλη Μαρτίου, ενώ από την Astra Zeneca αναμένονται (αν φυσικά τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων και δεν επαναληφθούν φαινόμενα… Pfizer) 410.000 δόσεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου κι άλλες 330.000 έως το τέλος Μαρτίου. Τέλος, η χώρα αναμένει από τη Moderna 20.000  δόσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, 115.000 δόσεις ως το τέλος Φεβρουαρίου και 105.000 ως τα τέλη Μαρτίου.

Θεοδωρίδου: «Πάνω από 95% το ποσοστό προστασίας»

«Κατά την πρώτη δόση εμβολιασμού, τα αντισώματα που αναπτύσσονται από την πρώτη έως την 15η ημέρα αγγίζουν το 52% ως προς την κάλυψη των εμβολιασθέντων», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

«Εάν ορισμένοι θεωρήσουν ότι ο εμβολιασμός τελείωσε με την πρώτη δόση του εμβολιασμού είναι λάθος» τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, συμπληρώνοντας πως «Αυστηρά και χωρίς αναιτιολόγητες καθυστερήσεις οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται και για την χορήγηση της δεύτερης δόσης, οπότε και το ποσοστό προστασίας υπερβαίνει το 95%».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι λόγω αυτής της διαφοράς μεταξύ δεύτερης δόσης ως προς την κάλυψη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει πριν προλάβει να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός. Ωστόσο, εξήγησε ότι η νόσηση σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιο ήπια και ο εμβολιασμός πρέπει και πάλι να ολοκληρωθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter