Κορονοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα με… απόφαση Πλεύρη: «Μπαίνουμε σε φάση συνύπαρξης με τον ιό» (Video)

Κορονοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα με… απόφαση Πλεύρη: «Μπαίνουμε σε φάση συνύπαρξης με τον ιό» (Video)

Επιστροφή στην «κανονικότητα» κήρυξε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας υποστήριξε ουσιαστικά ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε πλέον με τον κορωνοϊό. “Μπαίνουμε σε φάση συνύπαρξης με τον ιό” είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά με τους σκληρούς δείκτες και συγκεκριμένα τα υψηλά νούμερα θανάτων στην χώρα μας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Ζαούτης υποστήριξε οτι φταίει ο τρόπος καταγραφής ” ο αριθμός θανάτων από covid δεν αποτελεί αντικειμενικό δείκτη για συγκρίσεις μεταξύ των διαφορετικών χωρών, καθώς ο τρόπος καταγραφής των θανάτων δεν είναι ενιαίος στην Ευρώπη και παγκοσμίως” επισημαίνοντας οτι “η υπερβάλλουσα θνησιμότητα αποτελεί τον πιο αξιόπιστο δείκτη της επιδρασης της πανδημίας στον συνολικό αριθμό θανάτων” .Για το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Ζαούτης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, κατά τις οποίες επέμεινε πως ο τρόπος καταγραφής των θανάτων στην Ελλάδα είναι εκείνος που βγάζει αυξημένους νεκρούς ωστόσο ανέφερε ότι δεν υπάρχει σκέψη να αλλάξει ο τρόπος καταγραφής.

Επίσης ανέφερε οτι ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων πλέον δεν θα είναι ο πιο σημαντικός δείκτης και την πανδημία θα παρακολουθούμε κυρίως μέσω τριών άλλων δεικτών.

Ο πρώτος είναι οι συνολικές εισαγωγές σε κλίνες Covid όπου στη χώρα μας έχουμε την τελευταία εβδομάδα 37% μείωση στις νέες νοσηλείες.
Ο δεύτερος είναι ο συνολικός αριθμός διασωληνωμένων όπου την τελευταία εβδομάδα είχαμε σημαντική μείωση 7% και έχουμε κάτω από 300 διασωληνωμένους.
Και ο τρίτος είναι ο ημερήσιος αριθμός θανάτων που υπάρχει μείωση τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόνισε πως δεν καταργούνται τα προστατευτικά μέτρα, αλλά η υποχρεωτικότητά τους.

Αναφορικά με την επιστροφή των παιδιών σχολειο η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε οτι:Μετά το Πάσχα δεν θα γίνονται τακτικά self tests κάθε εβδομάδα, αλλά τα τεστ θα γίνονται στοχευμένα μόνο στα παιδιά με συμπτώματα . Θα συνεχίσουν, ωστόσο, να διενεργούνται τεστ στους μαθητές την πρώτη και την τέταρτη μέρα μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος.

Δε συνδέεται η οξεία ηπατίτιδα με τον κορονοϊό

Όπως επεσήμανε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που έχουν εντοπιστεί κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα οποία έχουν πλέον ξεπεράσει στη συγκεκριμένη χώρα τα 100, δεν έχουν υπάρχει καμία συσχέτιση με το long covid ή το εμβόλιο, φαίνεται να οφείλεται σε μια λοίμωξη από ένα ιό το οποίο δεν είχαν συναντήσει πριν. Η ίδια εξήγησε οτι τα παιδάκια που είναι 2 και 3 ετών έχουν μεγαλώσει χωρίς να έχουν την ευκαιρία όπως όλα τα παιδιά του κόσμου πριν την πανδημία να έχουν συνάχι να έχουν πυρετό κλπ. Φαίνεται ότι τα χρωστούμενα θα έρθουν τελικά θα αρχίσουν τα παιδιά να έχουν πολλές λοιμώξεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter