Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τα οριζόντια μέτρα στην «πορτοκαλί» Αττική, αλλά…

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τα οριζόντια μέτρα στην «πορτοκαλί» Αττική, αλλά…

Οι Νίκος Χαρδαλιάς και Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισαν για ακόμη μία φορά ότι στόχος είναι η αποφυγή lockdown στην Αττική, η οποία ωστόσο παραμένει σε «πορτοκαλί» επίπεδο κινδύνου, καταγράφοντας τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων για ακόμη μία ημέρα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι υπάρχει η λογική της αποφυγής των οριζόντιων μέτρων μέσω της τήρησης όσων μέτρων έχουν ήδη επιβληθεί για την Αττική και βρίσκονται σε ισχύ από Δευτέρα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Τρίτης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στην επόμενη μέρα υπάρχει η λογική της αποφυγής οριζόντιων μέτρων και η τήρηση των μέτρων που έχουν ήδη επιβληθεί

«Παραμένουν άνω των 300 τα κρούσματα χωρίς σημάδια υποχώρησης για δεύτερη σερί εβδομάδα. Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική», τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, υπογραμμίζοντας ότι «η εξάπλωση της επιδημίας λόγω των μέτρων είναι σαφώς πιο αργή». 

Όσο για τα μέτρα, ανέφερε ότι θα εκτιμηθεί η πορεία τους την επόμενη εβδομάδα.

«Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμη φάση, ειδικά για την Αττική και ιδιαίτερα για το κέντρο της Αθήνας», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Παράλληλα, ανέφερε ότι από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, ενώ ανακοίνωσε και τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας στην οποία θα εμφανίζονται ανά περιοχή οι περιορισμοί που ισχύουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter