Κορονοϊός: Κλείνουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα – Ποια εξαιρούνται

Κορονοϊός: Κλείνουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα – Ποια εξαιρούνται

Νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική αλλά και για τις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογικό έλεγχο ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Για ακόμη μία φορά, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι στόχος των λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης είναι η αποφυγή των lockdown, ενώ επίσης σημείωσε ότι το κλείσιμο των σχολείων παραμένει «το προτελευταίο μέτρο» που θα παρθεί. Παράλληλα, τόνισε η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας.

«Οι μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης του κορονοϊού βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας», σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος έπειτα, αναφερόμενος στις ΜΕΘ, υπογράμμισε ότι εάν κάποιος ασθενής 70 ετών και άνω μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει πιθανότητες μικρότερες του 20% να αποσωληνωθεί.

Τα νέα μέτρα

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την εφαρμογή νέων μέτρων για την Αττική αλλά και σε όσες περιοχές βρίσκονται σε επιδημιολογικό έλεγχο από το πρωί του Σαββάτου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα:

  • Περιορισμός λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, στην Αττική αλλά και σε όσες Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση. Το μέτρο αφορά περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.
  • Αναπροσαρμόζεται και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πλέον τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν από τις 5 το πρωί και όχι από τις 7.

Τα εν λόγω μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στην Αττική αλλά και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

Παράλληλα, τα Τρίκαλα μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης από το Σάββατο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter