Εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων και επικλήσεις στην ατομική ευθύνη από την κυβέρνηση

Εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων και επικλήσεις στην ατομική ευθύνη από την κυβέρνηση

Για αυξητικές τάσεις μετάδοσης του κορονοϊού, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, έκανε λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση των ΜΜΕ από το υπουργείο Υγείας, υπό τη «σκιά» του νέου αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα.

Οι Γκίκας Μαγιορκίνης και Νίκος Χαρδαλιάς μίλησαν για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, κάνοντας εκκλήσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και νέες αναφορές για την ατομική ευθύνη.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκίνησε την τοποθέτησή του σημειώνοντας ότι στην Αττική καταγράφηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 30% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. «Ακόμα είναι νωρίς να αξιολογήσουμε τα μέτρα. Η Αττική φαίνεται να είναι πιο σταθερή», υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, περιοχές όπου τελούν υπό καθεστώς lockdown, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει μεγάλη ενδοσχολική διασπορά του ιού», συμπληρώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «τα σχολεία να είναι ανοιχτά».

«Τα κριτήρια μας είναι απόλυτα επιδημιολογικά κάνουμε αυτό που μας προτείνουν οι επιδημιολόγοι μας» απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σχετικά με τα μέτρα στην εστίαση στον πολιτισμό. 

«Έχουμε προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο έχουμε τονίσει ότι οι δυνάμεις του ΕΣΥ δεν είναι ανεξάντλητες.Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το σύστημα σε προσωπικό», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter