Κορονοϊός: Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική - Νέες διευκρινίσεις για μετάβαση σε δικαστικές αρχές

Τρεις φορές την εβδομάδα πλέον η κυβερνητική ενημέρωση

Για το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική έγινε λόγος στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι «η μεγάλη έξοδος από την Αττική που παρατηρήθηκε από τις προηγούμενες ημέρες προκαλεί ανησυχία», υπογραμμίζοντας ότι: «το επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής είναι υψηλό. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες που ταξίδεψαν στην περιφέρεια να «επιδείξουν υπευθυνότητα, να κρατούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβερνητική ενημέρωση θα διεξάγεται πλέον τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή), όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους.

  • Σε περίπτωση μετάβασης σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή τη βεβαίωση του δικηγόρου.
  • Για μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.
  • Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή, δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας, ή βεβαίωση δικηγόρου, ή συμβολαιογράφου, που πιστοποίει με αποστολή εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την κλήση-πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.
  • Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα τύπου και επιτρέπονται και εκτό περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυτες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στην ενημέρωση της Τρίτης θα τοποθετηθεί και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.