Εκκλήσεις για αποφυγή των περιττών μετακινήσεων από την κυβέρνηση

Εκκλήσεις για αποφυγή των περιττών μετακινήσεων από την κυβέρνηση

Τι ειπώθηκε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού από τη Βάνα Παπαευαγγέλου, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός ασθενών άνω των 65 και πως παρατηρείται μία σχετική σταθεροποίηση της καμπύλης κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας όμως ότι αναμένεται αύξηση των νοσηλευομένων τις επόμενες ημέρες. «Είναι πιθανόν να χρειαστουν και άλλα lockdown, κάτι που θα φανεί ανάλογα με την συμπεριφορά όλων μας».

Παράλληλα, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι η μεγάλη διασπορά κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και η αύξησή τους σε περιοχές που δεν είχαν απασχολήσει τους λοιμωξιολόγους ως τώρα «πιθανά να οφείλεται στη συγκομιδή της ελιάς».

«Το απόλυτο στοίχημα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ξανά πως: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, εξαιρετικά κρίσιμες, σημείωσε και επισήμανε πως για να καταφέρουμε να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το κλειδί είναι να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις».

«Εαν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων υπάρχουν σχέδια προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε χώρους ώστε να αντιμετωπίσουμε την αυξημένη ζήτηση. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ικανοποιητική ανταπόκριση θα γίνει επίταξη. Υπάρχει σχέδιο κι αν χρειαστεί θα το προχωρήσουμε», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απούσα από την ενημέρωση ήταν τελικώς η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter