Κορονοϊός: Στο 88% η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια – Οι ανώτατες τιμές για μοριακά και rapid tests

Κορονοϊός: Στο 88% η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια – Οι ανώτατες τιμές για μοριακά και rapid tests

Πιο αργός από τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων είναι ο ρυθμός μείωσης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ οι συζητήσεις για πιθανή άρση των μέτρων θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό στην ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για το επιδημιολογικό φορτίο της Θεσσαλονίκης, καθώς στην Π.Ε εντοπίστηκαν 545 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ στην Αττική καταγράφηκαν 319 και στη Λάρισα 106. Παράλληλα, έκανε λόγο για 93 κρούσματα στην Π.Ε Σερρών και 80 στη Μαγνησία.

«Πάνω από 25.000 είναι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα, ενώ 4.500 ασθενείς νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα», τόνισε η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας, υπογραμμίζοντας ότι «η μείωση των κρουσμάτων έχει αργότερο ρυθμό από αυτόν που θα επιθυμούσαμε».

Όσο για τις ΜΕΘ, η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για 88% πληρότητα στην επικράτεια.

«Οι συζητήσεις για πιθανή άρση των μέτρων θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε αναφορά στην κυβερνητική απόφαση για παράταση του Lockdown, σημειώνοντας επίσης τις 18 Περιφέρειες της χώρας οι οποίες βρίσκονται «στα κόκκινα», όσον αφορά το επιδημιολογικό φορτίο.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μίλησε για: την Πέλλα, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, τη Φλώρινα, την Πιερία, την Ημαθία, τις Σέρρες, τη Λάρισα, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική, τη Μαγνησία, την Ξάνθη, την Καρδίτσα, τον Έβρο, την Καβάλα, τη Ροδόπη και τα Τρίκαλα.

Σε ό,τι αφορά την άρση του lockdown και τι θα ισχύσει την περίοδο των γιορτών, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η συζήτηση αυτή είναι πρόωρη στην παρούσα στιγμή, σημειώνοντας πως είναι σαφές πως φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως για τις επόμενες δέκα ημέρες τα υφιστάμενα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μίλησε για το πλαφόν που μπαίνει όσον αφορά την τιμή των τεστ κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ είναι τα 40 ευρώ, ενώ των rapid tests ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter