Κορονοϊός: Αυστηρό lockdown και στην Κοζάνη από το πρωί του Σαββάτου

Κορονοϊός: Αυστηρό lockdown και στην Κοζάνη από το πρωί του Σαββάτου

Σκληρό lockdown και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τα νέα μέτρα να ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου 18/12.

Μετά τους Δήμους Ασπροπύργου, Μάνδρας και Ελευσίνας οι οποίοι από το πρωί της Παρασκευής τελούν υπό αυστηρότερης μορφής lockdown, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να θέσει πιο σκληρά μέτρα και στην Π.Ε Κοζάνης με έναρξη το πρωί του Σαββάτου και με ισχύ επτά ημερών.

Τα μέτρα για την Π.Ε Κοζάνης

  • Απαγόρευση του click away
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 – Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι
  • Κλείνουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, κέντρα αισθητικής
  • Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών
  • Αναστολή τελετών, πλην κηδειών
  • Έναρξη μοριακών ελέγχων σε εργαζόμενους οίκων ευγηρίας ανά πενθήμερο
  • Εντατικοποίηση μοριακών ελέγχων στους εργαζόμενους της περιοχής

Νέες εκκλήσεις για προσοχή κατά την περίοδο των εορτών

Στην αρχή της ενημέρωσης, τον λόγο πήρε η Βάνα Παπαευαγγέλου, που έκανε λόγο για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη Δυτική Αττική αλλά και την Κοζάνη, στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου
Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Σήμειωσε δε ότι την τρέχουσα εβδομάδα μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων, μια εξέλιξη που «ήρθε αργά λόγω της διασποράς της νόσου στην κοινότητα».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «είναι εύκολο να δούμε νέα εκθετική αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις γιορτές», εάν υπάρξει χαλάρωση, καθώς μεγαλώνουν οι πιθανότητες για επαφή με ασυμπτωματικούς φορείς.

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι ξεκινά η εφαρμογή «τυχαιοποιημένου ελέγχου» με διενέργεια δωρεάν τεστ από τις 21 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα όπου θα συμπληρώνονται βασικά στοιχεία, όπως διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου κλπ, θα είναι διαθέσιμη από το βράδυ της Δευτέρας.

Στην ενημέρωση τοποθετήθηκε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, αναλύοντας τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαδικασία του testing στον πληθυσμό.

Δείτε LIVE την ενημέρωση κάνοντας κλικ εδώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter