Κορονοϊός: Το κυβερνητικό σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19

Κορονοϊός: Το κυβερνητικό σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19

Για τις διαδικασίες του εμβολιασμού στην Ελλάδα τοποθετήθηκαν στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας οι Μαρία Θεοδωρίδου και Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου ανέλυσε τις τρεις προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να καλύπτουν τα εμβόλια ώστε να εγκριθούν. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν πρέπει να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, να αυξάνουν τα προστατευτικά αντισώματα αλλά και την προστασία του ασθενή όταν εκτεθεί στη νόσο.

Τοποθετούμενη για το εμβόλιο της Pfizer τόνισε ότι έχει αποτελεσματικότητα που ξεπερνά το 94% ενώ αναφέρθηκε και στη σειρά προτεραιότητας που θα τηρηθεί κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών. Οι υγειονομικοί θα είναι εκείνοι που θα εμβολιαστούν πρώτοι, καθώς βρίσκονται σε διαρκή έκθεση στον κορονοϊό. Έπειτα, θα ακολουθήσουν όσοι φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας, αλλά και τα άτομα άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου.

«Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται στα οργανωμένα κέντρα με την παρουσία γιατρών και νοσηλευτριών», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό σχέδιο για τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, σήμείωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο η χώρα αναμένει 1.265.550 δόσεις εμβολίου από τη Pfizer, με τα 429.000 εξ αυτών να διατίθενται τον Ιανουάριο. Κατά τη διάρκεια των επομένων μηνών θα φτάσουν στην Ελλάδα και εμβόλια άλλων εταιρειών.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους θα παραληφθεί από τις υγειονομικές αρχές στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους εμβολιασμούς στα πρώτα νοσοκομεία αναφοράς. Στις 28 του μηνός αναμένεται να παραδοθούν οι παρτίδες εμβολίων στα υπόλοιπα νοσοκομεία αναφοράς στην επικράτεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter