Θεμιστοκλέους: Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους ο εμβολιασμός των νεότερων πολιτών

Θεμιστοκλέους: Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους ο εμβολιασμός των νεότερων πολιτών

«Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους θα εμβολιαστούν οι νεότεροι πολίτες», δήλωσε ο Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέου, έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα 372.000 ραντεβού για εμβολιασμούς. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει διαθέσιμη η δεύτερη δόση του εμβολίου για κάποιον που έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του.

Παράλληλα, ανέφερε και ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία των εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας ότι εάν ένας πολίτης έχει γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση και λάβει SMS θα πρέπει να προχωρήσει στην επιβεβαίωση του ραντεβού του. Σε περίπτωση που δεν το κάνει, δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί να κλείσει το ραντεβού του μέσω φαρμακείου, ΚΕΠ, ή της πλατφόρμας.

Συν τοις άλλοις, αν κάποιος πολίτης θέλει να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην εργασία του, μπορεί να αλλάξει τον ταχυδρομικό κώδικα, ενώ αν κάποιος κλείσει ραντεβού και δεν προσέλθει θα μπορεί να ξανακλείσει ραντεβού μετά από έναν μήνα.

Θεοδωρίδου: Δεν υπάρχει συσχέτιση των θανάτων με τα εμβόλια στη Νορβηγία

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, θέλησε να καταστήσει σαφές ότι το κρύο «δεν είναι σύμμαχος των ανθρώπων, αλλά του κορονοϊού.

Η κ. Θεοδωρίδου έκανε επίσης αναφορά στους θανάτους υπερηλίκων σε σχέση με τον εμβολιασμό στη Νορβηγία, επισημαίνοντας ότι «εξετάστηκαν διεξοδικά και πριν από λίγες ώρες εκδόθηκε ανακοίνωση για το ότι δεν υπάρχει συσχέτικη αυτών των θανάτων με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter