Κορονοϊός: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για το lockdown – Στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική

Κορονοϊός: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για το lockdown – Στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική

Στην ασφυκτική πίεση που υφίστανται τα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και στον χρονικό ορίζοντα σχετικά με τις αποφάσεις για την παράταση ή όχι του lockdown στην περιοχή, αναφέρθηκαν οι Βασίλης Κικίλιας και Αναστασία Κοτανίδου στην ενημέρωση της Τετάρτης από το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προχώρησε για ακόμη μια φορά σε εκκλήσεις για υπομονή, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατάσταση στην Αττική είναι κρίσιμη, με καλυμμένο το 90% των ΜΕΘ.

Ο Βασίλης Κικίλιας απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα όσον αφορά την πιθανότητα επέκτασης του lockdown στην Αττική, δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας που επικρατεί στην περιοχή, τονίζοντας ότι εκείνος αλλά και η επιτροπή λοιμωξιολόγων παρακολουθούν την κατάσταση καθημερινά.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της  Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., Αναστασία Κοτανίδου, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, υπογραμμίζοντας ότι μέλημα των λοιμωξιολόγων αποτελεί το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων το συντομότερο δυνατό. Όμως, όπως τόνισε, τα δεδομένα δεν βοηθούν, παραπέμποντας στη σύσκεψη της Παρασκευής όπου θα ανακοινωθούν οι νέες εισηγήσεις.

Όσο για το ποσοστό νοσηλείας παιδιών με κορονοϊό, η κ. Κοτανίδου υπογράμμισε ότι: «Είναι πολύ μικρό το ποσοστό νοσηλείες παιδιών με Covid-19.  Πολλές φορές τα παιδιά που νοσούν μπορεί να παρουσιάσουν το μεταφλεγμωνώδες σύνδρομο στη χώρα είναι ελάχιστα αυτά τα περιστατικά».

«Δεν ξέρουμε για πόσο θα συνεχιστεί το lockdown», κατέληξε η κ. Κοτανίδου, κάνοντας εκ νέου λόγο για επιβεβλημένη τήρηση των μέτρων από πλευράς πολιτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter