Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 148 θάνατοι συνολικά στη χώρα

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 148 θάνατοι συνολικά στη χώρα

Δεκαπέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Συνολικά, 148 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19.

Από τα 2.678 κρούσματα, τα 603 εξ αυτών συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1340 με ήδη γνωστό κρούσμα στο εσωτερικό. Το 56% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκε ένας ακόμα θάνατος. Οι νεκροί ανέρχονται συνολικά στους 148. Εξ αυτών οι 40 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 75 έτη. Το 93,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 33 άτομα με μέση ηλικία τα 67 χρόνια, 8 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 97% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 85 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 90.043 κλινικά δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 3.852.000 κρούσματα εκ των οποίων 1.317.000 έγιναν καλά ενώ 266.076 κατέληξαν.

Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.400.000 κρούσματα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στα πολύ θετικά αποτελέσματα τα οποία προέκυψαν από τις δοκιμές εμβολίου σε πειραματόζωα.

Σε ερώτηση για πιθανή συσχέτιση του κορονοϊού με το σύνδρομο Kawasaki που παρατηρείται σε παιδιά, ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι ίσως υπάρχει κάποια σχέση, ωστόσο τα πάντα βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση. «Έχουν ενημερωθεί καταλλήλως οι παιδίατροι», σημείωσε σχετικά, υπογραμμίζοντας πάντως ότι για το εν λόγω σύνδρομο έχει βρεθεί θεραπεία.

«Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας ο περιορισμός της νόσου»

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μάχη με τον κορονοϊό, κάνοντας αναφορά στον ρόλο της αστυνομίας, με αφορμή τα γεγονότα στην Αγία Παρασκευή. «Κάθε ανεύθυνη κίνηση σήμερα θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι ανεκτή η στάση όσων αδιαφορούν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter