Κορονοϊός: 55 νέα κρούσματα – 2.463 συνολικά στην Ελλάδα – 125 νεκροί

Κορονοϊός: 55 νέα κρούσματα – 2.463 συνολικά στην Ελλάδα – 125 νεκροί

Πενήντα πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση. Συνολικά, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 2.463 κρούσματα Covid-19, ενώ 125 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Από τα 2.463 κρούσματα, τα 574 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1131 με ήδη γνωστό κρούσμα. Το 56% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκαν άλλοι 4 νεκροί με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 125. Εξ αυτών οι 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη. Το 90,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 52 άτομα, 15 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 85% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 57 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 59.241 κλινικά δείγματα.

«Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει επ΄ ουδενί να υπάρξει χαλάρωση. «Δεν θα ησυχάσουμε αν συνεχίσουμε έτσι, δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε. H κατάσταση είναι καλή αλλά μπορεί να ξεφύγει», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος. Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στη χρήση υφασμάτινων μασκών.

Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημοποίησε την παράταση της καραντίνας για μία ακόμη εβδομάδα (4/4), τονίζοντας ότι η επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, εντός των επόμενων δύο μηνών.

Δείτε LIVE τη συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, κάνοντας κλικ εδώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter