Κορονοϊός: 17 νέα κρούσματα – 2.534 συνολικά στην Ελλάδα – 136 θάνατοι

Κορονοϊός: 17 νέα κρούσματα – 2.534 συνολικά στην Ελλάδα – 136 θάνατοι

Δεκαεπτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Συνολικά, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 2.534 κρούσματα του Covid-19 ενώ 136 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Από τα 2.534 κρούσματα, τα 580 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1228 με ήδη γνωστό κρούσμα. Το 55,5% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκαν άλλοι 2 νεκροί με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 136. Εξ αυτών οι 36 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη. Το 90,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 43 άτομα με μέση ηλικά τα 67 χρόνια, 11 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 89% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 65 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 66.094 κλινικά δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 3 εκατομμύρια κρούσματα με πάνω από 888.000 να έχουν γίνει καλά αλλά και 208.361 νεκρούς. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε επίσης ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων εισηγήθηκε την σταδιακή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων. «Εμείς εισηγούμαστε, η πολιτεία όμως θα αποφασίσει», σημείωσε. Παράλληλα, ανέφερε ότι η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδεύεται με κίνδυνο υποτροπής της κυκλοφορίας της νόσου. Γι’ αυτό και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επεσήμανε ότι «αποτελεί ευθύνη όλων μας», ώστε να μη συμβεί αυτό και πως η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν συνεπάγεται με ολική επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς.

«Η καθημερινότητά μας δεν θα είναι η ίδια μέχρι να βρεθεί το φάρμακο», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι από εδώ και στο εξής θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, ανέφερε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης την Πρωτομαγιά, η οποία μεταφέρεται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων. «Ο κανόνας είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας» κατέστησε σαφές.

Aξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της ενημέρωσης έγινε γνωστό ότι το νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter