Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα – 147 θάνατοι συνολικά στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα – 147 θάνατοι συνολικά στην Ελλάδα

Είκοσι ένα νέα κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Έντεκα εξ αυτών αφορούν υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ένας νέος θάνατος, με 147 συμπολίτες μας να έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους από την Covid-19, ενώ έχουν καταγραφεί 2.663 κρούσματα στη χώρα μας.

Από τα 2.663 κρούσματα, τα 603 εξ αυτών συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1326 με ήδη γνωστό κρούσμα στο εσωτερικό. Το 55,5% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκε ένα νέος θάνατος. Οι νεκροί ανέρχονται στους 147. Εξ αυτών οι 40 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 75 έτη. Το 93,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 36 άτομα με μέση ηλικία τα 68 χρόνια, 8 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 97% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 82 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 87.052 κλινικά δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 3.757.000 κρούσματα εκ των οποίων 1.258.000 έγιναν καλά ενώ 259.496 κατέληξαν.

Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.400.000 κρούσματα.

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στα όσα έχουν γραφτεί σχετικά με τη μετάδοση του ιού από το τσίμπημα κουνουπιών, κάτι το οποίο σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο δεν έχει αποδειχθεί. Έπειτα, έκανε λόγο και για τον παράγοντα των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τους καλοκαιρινούς μήνες. «Ελπίζω να παίξει ρόλο και η θερμοκρασία στον περιορισμό της μεταδότικότητας του ιού», σημείωσε.

Η απάντηση Τσιόδρα για τη χρήση υφασμάτινης μάσκας

Απαντώντας
σε ερώτηση του Documento και της Αντιγόνης Μιχοπούλου για την χρήση
υφασματινής μάσκας με αφορμή δηλώσεις ειδικών που αναφέρουν οτι η χρήση
της έχει επικινδυνότητα, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι η μη ιατρική
μάσκα αποτελεί συμπληρωματικό τρόπο προστασίας
. «Η μάσκα η υφασμάτινη
δεν συνοδεύεται με αυξημένο κίνδυνο αν χρησιμοποιείται σωστά. Αν δεν την
αλλάζουμε όταν αποκτά υγρασία ή δεν την χρησιμοποιείς σωστά, τότε
υπάρχει θέμα», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Τι ισχύει για την πλατεία Αγ. Ιωάννου

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι η πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή θα είναι κλειστή από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί λόγω των όσων συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης, επισημαίνοντας για πολλοστή φορά το ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα σχετικά με τον κορονοϊό και πως άπαντες θα πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η αστυνομία προχώρησε σε ελέγχους σε όλη τη χώρα χθες το βράδυ, κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε 6 περιπτώσεις, και δη σε 3 περιπτώσεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter