Κορονοϊός: 18 νέα κρούσματα – 152 νεκροί συνολικά στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 18 νέα κρούσματα – 152 νεκροί συνολικά στην Ελλάδα

Δεκαοκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 2.744 κρούσματα κορονοϊού, ενώ 152 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Από τα 2.744 κρούσματα, τα 608 εξ αυτών συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1378 με ήδη γνωστό κρούσμα στο εσωτερικό. Το 56% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκε ακόμα ένας θάνατος. Οι νεκροί ανέρχονται συνολικά στους 152. Εξ αυτών οι 40 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 75 έτη. Το 93,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 32 άτομα με μέση ηλικία τα 67 χρόνια, 11 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 97% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 88 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 106.054 κλινικά δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 4.292.000 κρούσματα εκ των οποίων 1.500.000 έγιναν καλά ενώ 288.973 κατέληξαν.

Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.500.000 κρούσματα.

Ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε ότι ορισμένες θεραπείες, σχετικά με οκτώ υποψήφια εμβόλια, μοιάζουν αρκετά υποσχόμενες, ωστόσο ακόμη βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να μετακινούμαστε με σωστούς όρους, αποφεύγοντας όπου μπορούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έναρξη της επιδημίας στη χώρα μας, ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπήρξαν κρούσματα νωρίτερα από το «κρούσμα μηδέν» και η μετάδοση να έκανε τον κύκλο της επειδή ενδεχομένως ο ασθενής να έλαβε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα. Παράλληλα, έκανε λόγο και για σκέψεις περί έναρξης μετακινήσεων στα νησιά από τις 25 Μαΐου, με την οριστική απόφαση να λαμβάνεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, έκανε λόγο για την ανάγκη τήρησης των αποστάσεων, με αφορμή τις προβλέψεις για άνοδο της θερμοκρασίας και της -λογικής όπως χαρακτήρισε- τάσης για υψηλή προσέλευση στις παραλίες.

Δείτε LIVE την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter