Κορονοϊός: Τέσσερα νέα κρούσματα – Κανένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Τέσσερα νέα κρούσματα – Κανένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, έχουν καταγραφει 2.840 κρούσματα στη χώρα, ενώ το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε κάποιος θάνατος από την Covid-19, με 165 συμπολίτες μας να έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2.840, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. Από αυτά, 616 θεωρούνται  σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. 9 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 95 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος δεν έχουν καταγραφεί νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, η Ελλάδα έχει καταγράψει 165 θανάτους. Οι 47 ήταν γυναίκες (28.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 136.001 κλινικά δείγματα.

Σε ερώτηση του Documento και της Αντιγόνης Μιχοπούλου, σχετικά με το ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα που έχουν βγει από το πρώτο δεκαπενθήμερο της σταδιακής άρσης των περιορισμών, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι:

«Οι επιπτώσεις οποιασδήποτε μαζικής συγκέντρωσης δεν φαίνονται αμέσως. Χρειάζονται 15-20 μέρες για να φανούν. Άρα νομίζω είναι νωρίς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η πρώτη άρση των μέτρων που έγινε στις αρχές Μαΐου συνοδεύεται από μία αντίστοιχα καλή πορεία, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος σέβεται τα μέτρα και τηρεί τις αποστάσεις. Θεωρώ ότι όλο αυτό αποτελεί επιτυχία όλων μας. Κάποιες εικόνες μαζικών συναθροίσεων είναι απογοητευτικές και αδικούν τον κοινό σκοπό».

Δείτε LIVE την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα:

https://www.youtube.com/watch?v=uDwAgkzQUuQ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter