Παρουσίασε το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» ο ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: «Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας»

Παρουσίασε το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» ο ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: «Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η διαχείριση της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα με ταχύτητα σε έναν νέο κύκλο απόγνωσης, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, διότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έλαβε υπ’όψιν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας όμως ότι το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», αποτελεί ακόμη ένα παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα.

«Ένας λαός που ανέκτησε τη συλλογική του αυτοπεποίθηση με την έξοδο από τα μνημόνια το 2018, και με τη σθεναρή του στάση στη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας, δεν γίνεται να οδηγείται, και μάλιστα με ταχύτητα, σε ένα νέο κύκλο απόγνωσης» ανέφερε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας επίσης ότι είναι:

«Αδιανόητο κοινωνικά και εθνικά επικίνδυνο, να ενηλικιωθεί μια ακόμα γενιά θεωρώντας ως δεδομένο ότι θα ζει σε μια χώρα με διαρκή ύφεση, υψηλή ανεργία και κραυγαλέες κοινωνικές ανισότητες. Είναι θλιβερό για μια χώρα, το μόνο που μπορεί να παρέχει στους νέους ανθρώπους της, στους 20αρηδες, να είναι η καταστολή και ο αυταρχισμός. Οι 20ρηδες του 2012 έτρωγαν ξύλο στην πλατεία Συντάγματος, επειδή διαδήλωναν. Οι σημερινοί 20ρηδες τρώνε ξύλο στην πλατεία της γειτονιάς τους, επειδή απλά βρέθηκαν εκεί».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, στηλιτεύοντας τον τρόπο με τον οποίον η ΝΔ προωθεί αντιδραστικά μέτρα εν μέσω κρίσης: «η κυβέρνηση της ΝΔ, ασχολείται μονάχα με το πως θα αξιοποιήσει την κρίση για να επιταχύνει όσα αντιδραστικά είχε σχεδιάσει για την οικονομία, την εργασία και το κοινωνικό κράτος, ήδη πριν την πανδημία.»

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να πρωταγωνιστεί σε αυτή τη πανευρωπαϊκή συζήτηση, αντί να κάνει το παν για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους που θα πέσουν άμεσα στην αγορά, έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο

«Να εμφανίζεται τακτικά και να παριστάνει το μάντη κακών. Να λέει στις Ελληνίδες και στους Έλληνες: «Χάρη σε μένα σωθήκατε από τη πανδημία, αλλά τώρα προετοιμαστείτε για τα χειρότερα» Και τα χειρότερα μια να τα υπολογίζουν 3, μια 5, μια 10 και την άλλη 13% ύφεση. Και κανείς να μη μας λέει τι πρέπει να κάνουμε για να τα αποτρέψουμε. Οι συνέπειες αυτής της εμμονής είναι πολλαπλά καταστροφικές.»

Αλλά μοιραία να περιμένουμε αυτή η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της μεγαλύτερης ύφεσης στην ΕΕ, να πέσει στα κεφάλια ενός ταλαιπωρημένου λαού. Η εικόνα σήμερα στη πραγματική οικονομία, είναι με τρείς προτάσεις, η εξής: Οι επιχειρήσεις δε μπορούν. Η κυβέρνηση δεν θέλει. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρώτη παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ: «Ήταν η πρώτη φορά, που αξιωματική αντιπολίτευση στον τόπο μας, κατέθεσε στην κυβέρνηση μια συνολική, πλήρη, κοστολογημένη και αξιοποιήσιμη πρόταση. Αξιοποιήσιμη και πραγματοποιήσιμη, χάρη κυρίως στην σημαντική παρακαταθήκη που η άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με το περίφημο πια «μαξιλάρι» των 37 δις διαθεσίμων στα ταμεία του κράτους. Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο δεν αξιοποίησε τη πρότασή μας, αλλά αρνήθηκε ακόμη και να συμμετάσχει σε ένα ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο.»

«Σήμερα έχουμε ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο. Γιατί ο πυρήνας της πρότασής μας, δεν ήταν μόνο η ποσότητα και η ποιότητα των μέτρων, αλλά και ο χρόνος εφαρμογής τους. Οι επιπτώσεις αυτής της επιλογής της κυβέρνησης είναι βέβαιο ότι θα είναι ορατές και ενδεχομένως μη αναστρέψιμες. Η ύφεση που θα καταγραφεί το 2020, θα είναι τελικά πολύ μεγάλη. Και με ευθύνη της κυβέρνησης, ακριβώς επειδή δε θέλησε να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, θα είναι μεγαλύτερη, πιθανώς η μεγαλύτερη σε όλη την ευρωζώνη. Ωστόσο ακόμη και σήμερα, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας.»

Η παρουσίαση του «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ»

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/249638506126052

Το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ»

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/05/25/5ecbfd2d825e631eef7e19c2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter