Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να δεχθεί ερωτήσεις – Υποτιμητικό ότι έδωσε 150 ευρώ στους νέους για να ψηφίσουν (Video)

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να δεχθεί ερωτήσεις – Υποτιμητικό ότι έδωσε 150 ευρώ στους νέους για να ψηφίσουν (Video)

Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο debate των πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας ότι «δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά», λόγω των παραλλήλων μονολόγων, τονίζοντας δε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να δεχθεί ερωτήσεις.

Δείτε τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι παράλληλοι μονόλογοι. Επέμενε η ΝΔ για αυτό. Να είναι 1,5 λεπτό οι απαντήσεις και να μην μπορούν οι δημοσιογράφοι να κάνουν μια follow up ερώτηση. Δεν θα πω ότι είναι σκράπας και δεν έρχεται. Οι επικοινωνιολόγοι του το λένε, αλλά δεν έχει επικοινωνιακό χάρισμα. Δεν θέλει να δεχθεί ερωτήσεις. Για ποιον λόγο παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη και τους μισούς υπουργούς του. Δύσκολα θα τεθεί τέτοια ερώτηση. Ακόμα κι αν τη θέσω, θα πρέπει να την κάνω εντός πλαισίου. Δεν λέω ότι δεν είναι ικανός, αλλά οι πολιτικές που άσκησε τον έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση. Ούτε με τον κορονοϊό τα πήγε καλά, ούτε με την ακρίβεια, ούτε με τους νέους. Γι’ αυτό λέει για το 2015, για τα οποία κριθήκαμε», ανέφερε.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Πολλοί δεν απαντούν στις μετρήσεις γιατί δεν έχουν λόγο να πουν τι θα ψηφίσουν, επίσης κάποιοι δεν έχουν τον φανατισμό. Υπάρχει μια συνείδηση των ανθρώπων ότι οι εκλογές είναι σημαντικές. Βλέπουμε ένα βουβό κλίμα, αλλά πιστεύω ότι θα πάνε οι νέοι να ψηφίσουν. Το θέμα είναι να λέμε αλήθειες. Να τους ανοίξεις έναν δρόμο στη σκέψη τους. Αυτό πρέπει να κάνουμε μέσα απ’ αυτά τα εργαλεία».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει την επομένη των εκλογών με πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι το πώς θα φτιαχτεί η κυβέρνηση. Το πρώτο πράγμα με το οποίο πρέπει να καταπιαστεί η επόμενη κυβέρνηση είναι η ακρίβεια, η μείωση του εισοδήματος. Η μισή Ελλάδα χρωστάει. Οι νέοι άνθρωποι είναι ειδική κατηγορία. Τα νέα παιδιά δεν έχουν λόγο να μείνουν εδώ. Βλέπουν ότι μπορούν να έχουν τριπλάσιο μισθό στο εξωτερικό οι νέοι επιστήμονες. Είναι υποτιμητικό ότι έδωσε 150 ευρώ για να πάνε να ψηφίσουν. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας. Τα νέα ζευγάρια να μπορούν να πάνε στο παιδικό σταθμό το παιδί τους. Είναι το επίδομα τέκνου, το επίδομα μητέρας.

Μεγάλο θέμα είναι το θέμα της στέγης. Παιδιά 35-40 ετών μένουν στο πατρικό σπίτι. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με χαμηλότοκα δάνεια. Εδώ πρέπει να μπει μια διαφορετική πρόταση. Το Airbnb πρέπει να μπει σε τάξη. Έρχονται εταιρείες που κάνουν τεράστιες επενδύσεις. Αυτό πρέπει να απαγορευτεί. Πρέπει να υπάρχει διπλασιασμός επιδότησης ενοικίου. Χρειάζεται κι άλλη αντίληψη για τα δικαιώματα των ανθρώπων. Όπως η δυνατότητα να παντρεύεσαι όποιον αγαπάς. Έχει έρθει η ώρα να γίνουν οι τομές που πρέπει».

Για τον ρόλο που διαδραματίζουν τα social media στην πολιτική ζωή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι έχει αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας, ωστόσο όλα έχουν ένα όριο. «Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επικοινωνία. Όταν προσπαθείς να δείξεις κάτι που δεν είσαι στο τέλος της ημέρας κριντζάρεις. Τα νέα αυτά εργαλεία έχουν και ένα όριο. Πρέπει να δείχνεις αυτό που είσαι. Αυτό επιχειρώ εγώ τουλάχιστον. Στο TikTok δεν κάνω κάτι εξεζητημένο. Λέω αυτό που θέλω να πω, δεν έχω κάποιον άνθρωπο να μου λέει. Έχω την αίσθηση ότι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Δεν είμαι TikToker, πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι ο κόσμος αλλάζει. Ακόμα και οι γιοι μου δεν το ήθελαν, τώρα όλη την ώρα σκρολάρουν».

«Έχουμε συνηθίσει τους πολιτικούς να μην τους βλέπουμε ως ανθρώπους. Με αηδιάζουν οι πολιτικοί που κλαίνε δημόσια, αλλά πίσω από τις κάμερες κάνουν άλλα», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter