Κασσελάκης: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» – Ολόκληρη η συνέντευξη (Video)

Κασσελάκης: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» – Ολόκληρη η συνέντευξη (Video)

«Ο γέγονε γέγονε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών, ένα κόμμα που να είναι ανοικτό και αξιοκρατικό. Τα όργανα θα υπάρχουν και θα παράγουν πολιτική, αλλά οι οργανώσεις των μελών θα πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα κόμμα που τους αφουγκράζεται», ανέφερε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Πολλές από τις ερωτήσεις αφορούσαν τη διάσπαση του κόμματος, τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των «11» (Αχτιόγλου- Χαρίτσης -Τσακαλώτος κ.ά.) και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πτώση. Ο κ. Κασσελάκης δεν μάσησε τα λόγια του: «Περάσαμε μία διάσπαση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο χαμηλότερο σημείο, οι δημοσκοπήσεις το αντικατοπτρίζουν, έχουμε σχέδιο για την ανασυγκρότηση, θα το διαπιστώσει ο κόσμος», απάντησε.

Το βίντεο της συνέντευξης:

 

«Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τι έχει συμβεί» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης για την αποχώρηση των στελεχών και το νέο φορέα των «11».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε θα γίνει το κόμμα των μελών. «Θα είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, έχουμε σχέδιο, θα το δείτε στην πράξη», είπε. «Εχουμε σχέδιο, θα το δει ο κόσμος» είπε και μίλησε για αναδιοργάνωση του κόμματος.

Είπε καθαρά ότι στόχος του είναι η «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» στις ευρωεκλογές.

Ο δημοσιογράφος του Αlpha Αντώνης Σρόιντερ τον προκάλεσε ότι υπάρχει «one shot» και είπε ότι στην Αμερική όποιος χάνει εκλογές «πάει σπίτι του». Αλλά ο Στ. Κασσελάκης τον αποστόμωσε απαντώντας ότι και ο ΜακΚέιν έχασε αλλά ξανακατέβηκε σε εκλογές.

Προκριματικά ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές

«Στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούμε δύο τομές: Η πρώτη είναι τα think tanks»  είπε για τις αλλαγές που εφαρμόζει και ότι αντλούν από τη βάση.

Η δεύτερη θα είναι οι ευρωεκλογές. Αποκάλυψε ότι για τις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι θα κριθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια.

Αλέξης Τσίπρας

«Με τον Αλέξη έχω μια εξαιρετική σχέση» είπε «ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». Απέφυγε να σχολιάσει παραπέρα τον πρώην πρόεδρο.

Ερωτήθηκε γιατί πήγε στην πορεία του Πολυτεχνείου και διαδήλωσε έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία και απάντησε ότι «η Αμερική έχει κάνει τεράστια λάθη στην εξωτερική πολιτική. Το ξέρουν και οι ίδιοι».

Σχετικά με την επιστολική ψήφο απάντησε ότι «επί της αρχής είμαστε θετικοί». Διατύπωσε όμως επιφυλάξεις για το περιεχόμενο που περιμένει να ξεκαθαριστούν.

Φορολογικό σύστημα

«Ενας επαγγελματίας μπορεί να έχει ζημιά», είπε για το φορολογικό νομοσχέδιο που βάζει τεκμαρτό εισόδημα ανεξάρτητα από τα έσοδα.

Μίλησε για την ανάγκη μιας φορολογικής μεταρρύθμισης, για ένα απλό σύστημα. Για πιο δίκαιο σύστημα στο φόρο των επιχειρήσεων με μείωση σε όσες έχουν κέρδη κάτω από 200.000 ευρώ και αύξηση σε μεγαλύτερα κέρδη.

Ανεξάρτητα της πηγής εισοδήματος να υπάρχει μία ενιαία προοδευτική φορολόγηση για όλα τα φυσικά πρόσωπα, βάζοντας μέσα και τα μερίσματα, είπε για τη φορολόγηση φυσικών προσώπων.

 

Δείτε επίσης: Συνέντευξη Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter