Κορονοϊός – Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στις 14 Σεπτεμβρίου

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στις 14 Σεπτεμβρίου

Κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, ο γ.γ. πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από το Υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωσε πως ανοίγει η πλατφόρμα για την «αναμνηστική δόση» των ανοσοκατεσταλμένων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε, πως την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να πραγματοποιήσουν οι ανοσοκατεσταλμένοι την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Σε σχέση με αναμνηστική δόση, την Τρίτη ανοίγει πλατφόρμα για ανοσοκατεσταλμένους – περίπου 285.000 – οι οποίοι θα λάβουν SMS για ραντεβού», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου μίλησε για την τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και, επανέλαβε ότι το χρονικό διάστημα χορήγησης της είναι 6 έως 8 μήνες από την ολοκλήρωση με δύο δόσεις του εμβολιασμού. Πρόσθεσε ότι μπορεί να προτεραιοποιηθούν και οι υγειονομικοί για την τρίτη δόση, καθώς εκτίθενται στον ιό.

Σειρά παίρνουν οι υγειονομικοί

Όλα δείχνουν ότι οι υγειονομικοί θα προτεραιοποιηθούν για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού κάτι που σημαίνει ότι μετρά ανάποδα ο χρόνος για να ανάψει το «πράσινο φως».

Ειδικότερα σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδωρίδου ήδη και όπως έχει αποφασιστεί τρίτη δόση θα κάνουν:

– μεταμοσχευμένοι είτε συμπαγών οργάνων είτε αιμοποιητικών κυττάρων

– Άτομα με καρκίνο

– Νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση

– Άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα με ανοσοανεπάρκεια

– Νοσήματα με ειδική θεραπεία που μειώνει ανοσιακή αντίδραση

Επίσης θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατασταλμένους και η ομάδα όσων διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα άτομα άνω των 60 ετών.

Ωστόσο, νέες μελέτες δείχνουν -πρόσθεσε η κ. Θεοδωρίδου- ότι «μπορεί να προτεραιοποιηθούν και άλλες κατηγορίες του πληθυσμού όπως οι υγειονομικοί οι οποίοι εκτίθενται στη λοίμωξη από τον ιό».

Κατά την ίδια πρόκειται για καθοριστικής σημασίας επαναληπτική δόση καθώς ανοσιακές έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει βαθμιαία φθορά των εξουδετερωτικών αντισωμάτων και μείωση της κυτταρικής ανοσίας ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter