Τρίτη δόση εμβολίου: Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 60 ετών

Τρίτη δόση εμβολίου: Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 60 ετών

Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών, ενώ δεν είναι υποχρεωτική όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες που έχουν περάσει 6 μήνες από τον εμβολιασμό τους, δηλαδή τη 2η δόση.

Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί η προστασία, όπως είπε.

Πέρα από τους ανοσοκατεσταλμένους, οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας, οι άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί θα είναι οι πρώτες κατηγορίες που θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου, η συζήτηση για την τρίτη δόση του εμβολίου ξεκίνησε με αφορμή κυρίως τις μεταλλάξεις και έτσι πάρθηκε η απόφαση για να ανοίξουν οι εμβολιασμοί με την «αναμνηστική» δόση.

Επιπλέον, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η ποσοστιαία κατανομή ασθενών δείχνει ότι οι ηλικίες 60-79 αποτελούν το 59,2% των ατόμων που βρίσκονται σε κλίνες ΜΕΘ κατά την 37η εβδομάδα του έτους ενώ στους θανάτους αποτελούν το 48%.

Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι με mRNA εμβόλιο, δηλαδή Pfizer ή Moderna, για τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δυο δόσεις εμβολίου AstraZeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Σχετικά με την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης εάν οι εμβολιασμοί είχανε φτάσει στο 80%, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως σε αυτήν την περίπτωση πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά, ωστόσο ενισχυτική δόση θα χρειαζόταν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Επίσης σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συνολικά έχουν γίνει πάνω από 11.900.000 εμβολιασμοί, ενώ 5.950.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 56,7% στον γενικό πληθυσμό και σε 65,6% στον ενήλικο πληθυσμό της χώρας.

Επιπλέον τόνισε πως περίπου 90.000 ραντεβού έχουν κλειστεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες, υπογραμμίζοντας πως η πλειοψηφία αφορά σε νέους ανθρώπους.

Αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε πως ήδη έχουν γίνει 13.000 εμβολιασμοί τρίτης δόσης σε ανοσοκατασταλμένους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter