Κορονοϊός: Προβληματίζει έντονα η Βόρεια Ελλάδα – Σημαντική αύξηση σε κρούσματα

Κορονοϊός: Προβληματίζει έντονα η Βόρεια Ελλάδα – Σημαντική αύξηση σε κρούσματα

Μπορεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα να εμφανίζει σταθεροποίηση, ωστόσο στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφεται σημαντική αύξηση κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Όπως ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου (μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την Covid-19), κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης της Πέμπτης, η πανδημία εξαπλώνεται πιο έντονα κυρίως στην Κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. «Αύξηση κατά 60% παρουσιάζει η Κοζάνη. Διπλασιασμό των κρουσμάτων η Ξάνθη. Υπερδιπλάσιο αριθμό κρουσμάτων παρουσιάζει η περιοχή της Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται συνολικά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα προμηνύσει αύξηση νοσηρότητας και επιβάρυνσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Συνεχίζοντας τις προειδοποιήσεις, για τη συγκεκριμένη περιοχή της χώρας, μίλησε επίσης για σταθερή αποκλιμάκωση του ΕΣΥ στην επικράτεια, με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «το φθινόπωρο μπαίνει τώρα, ο χειμώνας είναι μπροστά. Είναι σημαντικό να το έχουμε υπόψιν μας και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ανεβήκαμε στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό. Χτυπάει ένα «καμπανάκι» κινδύνου. Θέλουμε να είναι ενήμερος όλος ο κόσμος ότι τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα ανεβαίνουν και θέλουμε να αποφύγουμε πάση θυσία τα πολλά κρούσματα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter