Κορονοϊός: Με ποιο εμβόλιο θα γίνει η τρίτη δόση

Κορονοϊός: Με ποιο εμβόλιο θα γίνει η τρίτη δόση

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε γνωστό με ποιο εμβόλιο θα γίνεται η τρίτη δόση του εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως το εμβόλιο της Pfizer θα είναι εκείνο που θα χορηγείται στις περισσότερες περιπτώσεις.

Τα άτομα που είχαν κάνει mRNA εμβόλια θα λάβουν το mRNA εμβόλιο της Pfizer, ενώ mRNA εμβόλιο θα κάνουν όσοι εμβολιάστηκαν με AstraZeneca.

Όσοι είχαν νοσήσει και στη συνέχεια είχαν εμβολιαστεί θεωρούνται επαρκώς ανοσοποιημένα και δεν χρειάζονται την τρίτη δόση.

Η ίδια σημείωσε, ότι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επεκταθεί ο εμβολιασμός στις δομές των εμβολιασμένων, στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς.

Όπως επισήμανε η κ. Θεοδωρίδου, το σχετικό της γνωμοδότησης στηρίζεται στην βαθμιαία μείωση των προστατευτικών αντισωμάτων του κορονοϊού μετά τους έξι μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΕΜΑ θα αποφασίσει στον Οκτώβριο για το αν οι άνω των 16 ετών θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter