Εμβολιασμοί: Από την Πέμπτη τα ραντεβού για τις ηλικίες 15-17 ετών – Καταργείται η ποινή ακύρωσης

Εμβολιασμοί: Από την Πέμπτη τα ραντεβού για τις ηλικίες 15-17 ετών – Καταργείται η ποινή ακύρωσης

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης αλλά και τα ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

«Ο εμβολιασμός φρενάρει τη δημιουργία μεταλλάξεων»

Στην αρχή της τοποθέτησής της, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μίλησε για τους μαθητές που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, σημειώνοντας ότι ένας τρόπος για καλύτερο ακαδημαϊκό έτος είναι ο εμβολιασμός τους, όπως και όλων των φοιτητών.

«Ο κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι μικρός αλλά υπαρκτός», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου όσον αφορά τις ηλικίες 12-15, σημειώνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς και μετάδοσης σε ηλικίες μεγαλύτερες και εν συνεπεία πιο ευάλωτες στον ιό.

«Ο εμβολιασμός φρενάρει και αναστέλλει τη δημιουργία μεταλλάξεων, ενώ αποτρέπει τη βαριά νόσηση και νοσηλεία σε ποσοστό άνω του 90%», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμός, υπογραμμίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα «είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι για τη μετάλλαξη Δέλτα χρειάζεται μεγάλη προσοχή ακόμη και για τους εμβολιασμένους με μόνο μία δόση εμβολίου.

Οι εμβολιασμοί για τους εφήβους – Καταργείται η ποινή των ραντεβού

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία της εμβολιαστικής επιχείρησης, γνωστοποιώντας στη συνέχεια ότι από την Πέμπτη 15 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ατόμων ηλικίας 15-17 ετών. Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί της εν λόγω ηλικιακής ομάδας θα πραγματοποιηθεί με Pfizer.

Τα ραντεβού θα τα κλείνουν οι γονείς, από την πλατφόρμα, από τα ΚΕΠ είτε από τα φαρμακεία, ενώ ο εμβολιασμός θα γίνεται με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα καταργηθεί η ποινή» που επιβαλλόταν σε όσους ακύρωναν τα ραντεβού εμβολιασμού τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter