Κικίλιας: «Υπό διερεύνηση τα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη»

Κικίλιας: «Υπό διερεύνηση τα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη»

Η διαδικασία εμβολιασμών στα νησιά, το «στοίχημα» του τουρισμού και τα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη αναλύθηκαν στην ενημέρωση της Τετάρτης από το υπουργείο Υγείας.

Αρχικά, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στην πορεία της διαδικασίας εμβολιασμών στη χώρα, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα 1,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Η απάντηση Κικίλια για τα περιστατικά θρόμβωσης

«Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς», σημείωσε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη.

«Όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, αποφεύγοντας να δώσει περαιτέρω απαντήσεις περί του σεναρίου για ύπαρξη προβληματικής παρτίδας εμβολίων.

Τα εμβόλια και ο τουρισμός

Παράλληλα, μίλησε για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά τον εμβολιασμό στα νησιά, τονίζοντας ότι θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson το οποίο είναι μονοδοσικό για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, σημειώνοντας ότι θα ανοίξουν κι άλλα εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η πορεία του τουρισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων», σημειώνοντας μάλιστα ότι τη φετινή σεζόν η κυβέρνηση είναι «περισσότερο έτοιμη» καθώς πλην των εμβολιασμών «έχουν ενισχυθεί οι δομές στα νησιά με περισσότερες προσλήψεις και πολλαπλάσιες δυνατότητες testing».

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για μία «πολύ καλύτερη εικόνα του τουρισμού σε σχέση με το 2020», που έμεινε στην ιστορία «ως η χειρότερη χρονιά του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Η επιτυχία θα κριθεί από την υγειονομική ασφάλεια», τόνισε ο κ. Ρέτσος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να μπουν ποσοτικοί στόχοι».

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως δεν γίνεται να απαντήσει στην παρούσα φάση αναφορικά με τα σενάρια για προβληματική παρτίδα εμβολίων και υπογράμμισε πως όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter