Στις 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών

Στις 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών

Ανακοινώσεις για το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για τα παιδιά άνω των 12 ετών έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, κατέστη σαφές ότι «το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο», ενώ εκφράστηκαν ανησυχίες για την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε νεαρές ηλικίες.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι το φετινό καλοκαίρι θα χρειαστεί να δείξουν όλοι ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα «επελαύνει».

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων στα παιδιά και τους εφήβους είναι ανησυχητική, σημειώνοντας ότι οι ανεμβολίαστοι και οι έχοντες νοσήματα είναι τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο στο περιβάλλον των νοσούντων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 έως 15 ετών, γεγονός που θα συμβάλλει, όπως επεσήμανε, στην προστασία της υγείας των παιδιών, τη διατήρηση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο περιβάλλον τους.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των μερικώς και πλήρως εμβολιασμένων πολιτών στην επικράτεια, ενώ γνωστοποίησε ότι από την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter