Ανησυχία και αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη – Νέο «καμπανάκι» για Μύκονο και Ίο

Ανησυχία και αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη – Νέο «καμπανάκι» για Μύκονο και Ίο

Τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας παρουσιάστηκαν στην ενημέρωση της Πέμπτης, με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να «κοκκινίζει», γεγονός που φανερώνει την αύξηση των νέων κρουσμάτων αλλά και των διασωληνώσεων. Παράλληλα, στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας έγιναν ξεχωριστές αναφορές στη Μύκονο και την Ίο που βρίσκονται… ένα βήμα πριν από τη λήψη μέτρων, όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Θα συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων»

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς σχετικά με την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην επικράτεια τις τελευταίες εβδομάδες. Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση της Πέμπτης, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι βάσει των στοιχείων, η άνοδος των κρουσμάτων και των νοσηλειών θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, προχώρησε σε νέες συστάσεις προς τους μη εμβολιασμένους για τον εμβολιασμό τους, σημειώνοντας ωστόσο ότι ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και οι εμβολιασμένοι.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: 2.696 νέα κρούσματα – 9 νεκροί – 157 διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο

«Σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΕΟΔΥ την εβδομάδα που μας πέρασε περίπου 2.500 άνθρωποι άνω των 40 ετών νόσησαν -στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ανεμβολίαστοι-, ενώ το 10% εξ αυτών θα χρειαστεί να νοσηλευτούν την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα», σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Προειδοποιήσεις για Μύκονο, Ίο και άλλα νησιά

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα νέα δεδομένα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μετά την επικαιροποίηση.

«Βρίσκομαστε ένα βήμα πριν από τη λήψη νέων μέτρων στη Μύκονο και την Ίο», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα των τουριστικών νησιών, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για νησιά όπως η Ζάκυνθος, η Τήνος, η Λευκάδα, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ρόδος.

Διαβάστε επίσης: Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ελλάδα – Ο νέος χάρτης του ECDC

Ο επικαιροποιημένος επιδημιολογικός χάρτης

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, στο πορτοκαλί επίπεδο μεταφέρονται οι Π.Ε Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας,  Τήνου, οι Δήμοι Σπετσών, Παξών, και Χίου.

Στο κίτρινο επίπεδο ανεβαίνουν οι Π.Ε Καστοριάς, Ξάνθης, Άρτας, αλλά και οι Δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης.

Οι περιοχές που «πέφτουν» επίπεδο

Οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών, αλλά και οι Δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου μεταφέρονται στο κίτρινο επίπεδο.

Τέλος, οι Δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πράσινο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter