Εκκλήσεις για εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 50 ετών – «Αργή η μείωση των κρουσμάτων»

Εκκλήσεις για εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 50 ετών – «Αργή η μείωση των κρουσμάτων»

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, παραδέχθηκε στην τοποθέτησή της ότι η μείωση των κρουσμάτων δεν είναι αυτή που περίμενε η επιτροπή ειδικών, αναφέροντας ως αιτίες «την αυξημένη κινητικότητα το Πάσχα σε συνδυασμό με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων», τονίζοντας ότι τα self tests ανέδειξαν περισσότερα από 19.000 θετικά κρούσματα κορονοϊού.

Παράλληλα, όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι παραμένει χαμηλός, σταθερά κάτω από το 4%, ωστόσο μίλησε για την υψηλή θετικότητα σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως η Αιτωλοακαρνανία, γεγονός που αποδεικνύει εξάρσεις της διασποράς.

Οι νοσηλείες έχουν μειωθεί κατά 20%, ωστόσο «οι νέες νοσηλείες δεν μειώνονται όπως θα θέλαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άνω των 65 ετών που νοσούν», σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κάνοντας στη συνέχεια έκκληση στους πολίτες άνω των 50 «να μας εμπιστευτούν και να εμβολιαστούν».

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανά «προνόμια» των εμβολιασμένων πολιτών, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι: «Το βασικότερο προνόμιό τους είναι ότι έχουν προστατεύσει τον εαυτό τους για να μη νοσήσουν. Αρχικά, δεν θα χρειάζεται να κάνουν τόσο συχνά self test», ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει η κουβέντα για τα προνόμια των εμβολιασμένων».

Στο ίδιο διάστημα θα ξεκινήσει η συζήτηση και για τη σταδιακή κατάργηση της μάσκας, όπως τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. «Ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημαντική μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει σταθερά υψηλή».

«Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid συνεχίζει να μειώνεται. Τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας», ανέφερε επίσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter