Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca – Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 ετών

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca – Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 ετών

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στην έκθεση του ΕΟΦ σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca, τονίζοντας ότι συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία με το εν λόγω εμβόλιο. Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, «τα οφέλη εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων» και ως εκ τούτου θα συνεχιστεί η διαδικασία στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ «σε σύνολο 905.915 εμβολιασμών 1ης και 2ης δόσης υπάρχουν από την αρχή του εμβολιασμού 5 επιβεβαιωμένα περιστατικά ΤΤS, τα οποία η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης αξιολόγησε βάσει κλινικοεργαστηριακών και δημοσιευμένων επιστημονικών δεδομένων ότι σχετίζονται με το εμβόλιο και για τα οποία η αναλογία προς το σύνολο των εμβολιασθέντων με VAXZEVRIA είναι 1:181.000 (0,55/100.000)».

Η σύσταση για τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Όσον αφορά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι συστήνεται η συνέχιση με το ίδιο εμβόλιο διότι «είναι εξαιρετικά μικρή η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη δεύτερη δόση».

Διαβάστε επίσης: ΕΟΦ για εμβόλιο AstraZeneca: Πέντε επιβεβαιωμένα περιστατικά θρομβώσεων

Tέλος, μιλώντας για τα περιστατικά «κίτρινων καρτών» στον ΕΟΦ (δηλαδή τις αναφορές πολιτών περί παρενεργειών των εμβολίων), υπογράμμισε ότι έχουν σταλεί πάνω από 1.500 περιπτώσεις.

Από το Σάββατο διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-34 ετών

Αρχικά, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τον δείκτη θετικότητας ο οποίος «μένει σταθερά σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από 4%», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην επιχείρηση εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι έχουν κλειστί πάνω από 102.000 ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 35-39.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 29 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-34 με διαθέσιμα όλα τα εμβόλια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter