Τσίπρας: Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη – Πάνδημη απαίτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη (Video)

Τσίπρας: Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη – Πάνδημη απαίτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη (Video)

Την ανάγκη να λάμψει η αλήθεια και να δοθούν όλες οι απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών υπογράμμισε σε όλους του τόνους ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η αλήθεια είναι προϋπόθεση για να αποδοθεί ο απαραίτητος σεβασμός στα θύματα, αλλά και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή υπογράμμισε την υποκρισία της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων θα έπρεπε να είναι σε ξεχωριστό νομοσχέδιο. Αντ’ αυτού τι έκανε η κυβέρνηση; Το έβαλε σε ένα συνολικό νομοσχέδιο με 111 άρθρα να είναι εξυπηρετήσεις της τελευταίας στιγμής. Αυτό είναι ασέβεια στους ανθρώπους που χάσαμε και τους συγγενείς τους».

Συνεχίζοντας τη δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση, ανέφερε ότι «ο έμπρακτος σεβασμός στα θύματα δεν σημαίνει υποκριτικές συγγνώμες αλλά ανάδειξη της αλήθειας» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση πορεύεται και γι’ αυτό το τραγικό συμβάν απέναντι στην αλήθεια και την δικαιοσύνη».

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι έχουμε «μια κυβέρνηση που φοβάται την ευθύνη και έναν πρωθυπουργό που επιλέγει συνέχεια τη συγκάλυψη γεμίζοντας με φόβο και ανασφάλεια την κοινωνία».

Για τον λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε η αλήθεια είναι κρίσιμη τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

«Ο αρχιεπιτελάρχης δεν γνώριζε τίποτα»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του τρόπου που έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει τις βαριές πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα

«Η εύκολη δικαιολογία για τον κ. Μητσοτάκη 4 χρόνια είναι ότι δεν έχει ευθύνη και ότι δεν ξέρει τα κρίσιμα γεγονότα. Δεν ήξερε ότι πεθαίνει κόσμος εκτός ΜΕΘ. Δεν ήξερε ότι ο ανιψιός του έστησε παρακράτος παρακολούθησης μέσα στο Μαξίμου. Δεν ήξερε ότι η υπουργός του διόρισε τον Λιγνάδη. Δεν ήξερε ούτε τώρα ότι ο υπουργός του δεν έκανε τίποτε για τα σιδηροδρομικά δίκτυα της χώρας»

Καυτηριάζοντας, μάλιστα, το επιτελικό κράτος που κατέρρευσε οριστικά μετά και την τραγωδία στα Τέμπη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Ο αρχιεπιτελάρχης δεν γνωρίζει τίποτε» ενώ συμπλήρωσε ότι: «όλοι γνωρίζουν ότι πίσω από τα δεν ήξερα κρύβεται ο φόβος της ευθύνης»

Τα κρίσιμα «Γιατί» του Αλέξη Τσίπρα

Αφού ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι: «ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη», απεύθυνε σειρά κρίσιμων ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχει ένας δρόμο: «Ο δρόμος της αλήθειας. Πρέπει να απαντηθούν τα γιατί για να πάμε και στο πώς. Πώς θα λειτουργούν με ασφάλεια τα σιδηροδρομικά δίκτυα»

  • Γιατί το κέντρο τηλεδιοίκησης που καταστράφηκε από πυρκαγιά παραμένει γιαπί ως και σήμερα;
  • Γιατί ο μοιραίος σταθμάρχης διορίστηκε παράνομα;
  • Γιατί ο υπουργός με φωτογραφική ήρθε να τον νομιμοποιήσει εκ των υστέρων;
  • Γιατί τοποθετήθηκαν ακατάλληλοι σταθμάρχες;
  • Γιατί το gsmr που είχε πλήρως παραδοθεί και το προσωπικό είχε εκπαιδευτεί δεν έχει τεθεί σε λειτουργία;
  • Γιατί ο Υπουργός δεν απαντούσε στα εξώδικα των εργαζομένων;
  • Γιατί άλλαξε η σύμβαση ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προέβλεπε 600 εκατομμύρια και για έργα ασφάλειας;

Διαβάστε σχετικά: Ένα μήνα μετά τα Τέμπη: Ο Τσίπρας στη Βουλή, ο Μητσοτάκης στη Νέα Μάκρη

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter