«Live» η παρέλαση για την επέτειο των 200ων χρόνων από την Επανάσταση του 1821

«Live» η παρέλαση για την επέτειο των 200ων χρόνων από την Επανάσταση του 1821
Προετοιμασίες για την στρατιωτική παρέλαση της εθνικής επετείου, στην Αθήνα, Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Ζάππειο και θα κρατήσει μία ώρα. Πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα, αλλά και έφιπποι θα διασχίσουν την Βασιλίσσης Όλγας και την Βασιλίσσης Αμαλίας. Οι έφιπποι θα σταματήσουν στα Προπύλαια ενώ τα άλλα τμήματα θα διασπαστούν στην Πανεπιστημίου και κάποιοι θα φθάσουν ακόμη και μέχρι τα Χαυτεία.

Στη στρατιωτική παρέλαση θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροπλάνα θα διέλθουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και φυσικά τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την παρέλαση θα παρακολουθήσουν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, ο πρόεδρος της Κύπρου, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας και οι πρέσβεις Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Λόγω της πανδημίας η παρουσία πολιτών στην παρέλαση δεν θα είναι δυνατή. Αντίθετα όσοι θέλουν να την παρακολουθήσουν εντός και εκτός Ελλάδας θα μπορούν μέσω του διαδικτύου αλλά και των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Εκφωνητές της παρέλασης θα είναι ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας και η Αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, Σοφία Κορμά.

 

Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η διάταξη των καθισμάτων στο χώρο των επισήμων μπροστά από τη Βουλή, θα ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ο αριθμός των μελών της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας που θα λάβουν θέση στις εξέδρες θα είναι περιορισμένος. Όλοι οι συμμετέχοντες στην παρέλαση θα έχουν εκ των προτέρων υποβληθεί σε διαγνωστικό test για τον κορονοϊό.

 

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter