Τροπολογία-«φρένο» στον Κασιδιάρη κατέθεσε ο Τσίπρας: «Θέλετε τον Κασιδιάρη εκτός νομιμότητας, αλλά όχι τον χρυσαυγιτισμό»

Τροπολογία-«φρένο» στον Κασιδιάρη κατέθεσε ο Τσίπρας: «Θέλετε τον Κασιδιάρη εκτός νομιμότητας, αλλά όχι τον χρυσαυγιτισμό»

Την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε εν είδει τροπολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το εκλογικό μπλόκο του μορφώματος Κασιδιάρη, καλώντας την πλειοψηφία να κάνει ένα βήμα πίσω, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποδείξει η ΝΔ ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η σύγκληση και όχι οι ψήφοι των εθνικιστών. «Το θέμα δεν είναι ξεμπερδέψουμε μόνο με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και με τον χρυσαυγιτισμό», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής.

«Πιστεύετε ότι με τον αποκλεισμό από τις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη και τη ταυτόχρονη στροφή σας στις θέσεις Κασιδιάρη, τη στροφή σας στην ακροδεξιά ρητορική, θα κερδίσετε τους ψηφοφόρους του. Αυτός ήταν ο λόγος της ανιστόρητης παρέμβασής του χθες. Και για αυτό η χθεσινή παράσταση εθνικοφροσύνης και οι κορώνες του μετεμφυλιακού διχασμού. Για αυτό και το πολιτικό φλερτ με τον πρώην αρχηγό του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη, τον κ. Καρατζαφέρη. Για αυτό και η συνολικότερη μετατόπιση προς τα δεξιά», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτά είναι παιχνίδια με τη φωτιά και είναι επικίνδυνα για την ίδια τη δημοκρατία. Αλλά φαίνεται ότι το τελευταίο που σας ενδιαφέρει, το αποδεικνύετε σε κάθε ευκαιρία, από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μέχρι τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, το τελευταίο που σας απασχολεί είναι η δημοκρατία», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τη ΝΔ για εφαρμογή συγκυριακής πολιτικής.

Απευθυνόμενος στη ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ανοίγετε ξανά το δρόμο στους φασίστες και τους νεοναζί, να εμφανιστούν ξανά ως δήθεν αντισυστημικοί και να παίρνουν συμπάθεια από κάποιους που περνούν οικονομικές δυσκολίες. Να φαίνονται ως δήθεν λυτρωτές και τιμωροί απέναντι στη σήψη.

Έχουμε απόλυτο μέτωπο απέναντι στον φασισμό, απέναντι στην ακροδεξιά και τους εκπροσώπους της. Είναι καθήκον μας ιστορικό να μην γίνουν οι δρόμοι πεδίο βολής των νεοναζιστικών συμμοριών και η βουλή αρένα των χρυσαυγιτών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ ξανά, να ζήσουν οι επόμενες γενιές το τραύμα που άφησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ ξανά, τη βεβήλωση της ιστορικής μνήμης και της δημοκρατικής παράδοσης των αγώνων αυτού του λαού απέναντι στο ναζιστικό έρεβος».

Η τροπολογία:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter