Ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου – Ποιες κατηγορίες αφορά

Ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου – Ποιες κατηγορίες αφορά

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού που αφορούν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, «σε σχέση με την αναμνηστική δόση θα ξεκινήσουμε με τους ανοσοκατασταλμένους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Αυτό αφορά 285.000 πολίτες και η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου

Οι πολίτες των κατηγοριών θα λάβουν sms τη Δευτέρα που θα τους υπενθυμίζει να κλείσουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση».

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε γνωμοδοτήσει υπέρ του εμβολιασμού ατόμων που είναι σε αυξημένο κίνδυνο λόγω των νοσημάτων που διαταράσσουν την ανοσιακή ανταπόκριση και δεν οικοδομούν ανοσία και είναι κατώτερη του 50%.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στην κατηγορία αυτή ανήκουν:

  • μεταμοσχευμένοι είτε συμπαγών οργάνων είτε αιμοποιητικών κυττάρων
  • άτομα με καρκίνο
  • νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση
  • άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα με ανοσοανεπάρκεια
  • νοσήματα με ειδική θεραπεία που μειώνει ανοσιακή αντίδραση

Παράλληλα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά για τον καθορισμό των ομάδων πληθυσμού που θα ακολουθήσουν στην χορήγηση της 3ης δόσης

Καταλήξαμε στην ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατάσταλμενους και είναι η ομάδα όσων διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα άτομα άνω των 60 ετών, σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου Πρόεδρος της Επιτροπής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter