Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης: Μέτρα ασπιρίνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης: Μέτρα ασπιρίνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής να τιθασεύσει την πανδημία οδηγεί σε νέα μέτρα – ασπιρίνες τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Νωρίτερα συνεδρίασε η Επιτροπή των Επιδημιολόγων ενώ σήμερα, Τρίτη η χώρα κατέγραψε νέο αρνητικό αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων φθάνοντας τα 6.700 με 59 θανάτους.

Τα νέα μέτρα τα οποία θα ισχύουν από το Σάββατο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, έτσι σύμφωνα με την ΚΥΑ η οποία θα δημοσιευτεί την Παρασκευή θα ισχύουν τα εξής:

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα θα υποχρεούνται να διενεργούν δύο ράπιντ τέστ την εβδομάδα.

Σε όλους τους μεικτούς χώρους στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες όπως είναι τα κομμωτήρια κλπ θα γίνεται υποχρεωτικά με pcr ή με rapit test .

Δεν θα χρειάζεται διαγνωστικός έλεγχος  για ανεμβολίαστους όπου είναι αναγκαίες οι δραστηριότητες δηλαδή τα τρόφιμα για την άσκηση του θρησκευτικού τους  δικαιώματος όπως και για την πρόσβαση στα φαρμακεία.

Ο υπουργός Υγείας, απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ενημέρωσε ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.

“Το 40% των κρουσμάτων είναι από την Βόρεια Ελλάδα Το 25% των κρουσμάτων ειναι σε παιδιά κάτω των 18 ετών .Το 100% των κρουσμάτων είναι απο την μετάλλαξη Δέλτα .Σήμερα έιχαμε 420.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας ειναι 1,6%. νοσηλεύονται 2832 πολίτες .Το κύριο όπλο που έχουμε είναι ο εμβολιασμός ” υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Διαβάστε επίσης: Νέα «εφιαλτική» αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων: 59 νεκροί – 6.700 νέα κρούσματα – 434 διασωληνωμένοι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter