Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα για την Αττική και τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα για την Αττική και τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας

Κλειστά Λύκεια, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 (πλην της Αττικής) και επιστροφή του click away για μία εβδομάδα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την Π.Ε Αττικής και για άλλες 9 περιοχές της χώρας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τις 6 το πρωί του Σαββάτου θα διαμορφωθούν δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας (επίπεδο α’ -κίτρινο- και επίπεδο β’ -κόκκινο-), το οποίο θα καθορίζεται από το επιδημιολογικό φορτίο κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται στο «κίτρινο» επίπεδο, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι «κόκκινες» περιοχές της χώρας

  • Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου
  • Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,
  • Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,
  • Δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας,
  • Δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής
  • Δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας
  • Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας
  • Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου 
  • Περιφέρεια Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Από το Σάββατο στις 6 το πρωί οι παραπάνω περιοχές μπαίνουν στο κόκκινο επίπεδο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 18:00 το απόγευμα, εκτός της Αττικής όπου παραμένει το 21:00-05:00.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με click away και click in shop, όσον αφορά την ένδυση, την υπόδηση και τα κοσμήματα. Οι υπηρεσίες καλλωπισμού (κομμωτήρια, μανικιούρ, πεντικιούρ) θα συνεχίσουν τη λειτουργία με ραντεβού.

Τα Γυμνάσια θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου, αλλά τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά για μία ακόμη εβδομάδα, λειτουργώντας με τηλεκπαίδευση.

Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό, πλην των γνωστών εξαιρέσεων.

Τι ισχύει για το επίπεδο Α’

Όσον αφορά το επίπεδο Α’ (κίτρινο) στο οποίο βρίσκονται οι περισσότερες περιοχές της χώρας, ισχύουν τα εξής μέτρα.

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
  • Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.
  • Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν. 

Αναλυτικά ο οδηγός για τη λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων

Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του. Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομα ανά 25τ.μ.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/01/29/60143bc8825e630ac7049643.pdf

Η ενημέρωση για την πανδημία

H Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για οριζόντια διασπορά κρουσμάτων στην Αττική, σημειώνοντας ότι τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 2.800, ενώ το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ στην περιοχή είναι 61%. Παράλληλα, σε επίπεδο επικράτειας, ανέφερε ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα ανήλθε σε 45%. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter