Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια από 1η Φεβρουαρίου – Παράταση lockdown για μία ακόμη εβδομάδα

Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια από 1η Φεβρουαρίου – Παράταση lockdown για μία ακόμη εβδομάδα

Την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε και επισήμως η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε η παράταση των υφιστάμενων μέτρων με τη χρήση SMS και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ωστόσο, η υπουργός διευκρίνισε ότι στις «κόκκινες» περιοχές, τα Λύκεια θα λειτουργούν για την ώρα εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, και όχι δια ζώσης. Αντίθετα, τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία. 

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι τα μέτρα που θα ακολουθηθούν είναι τα εξής:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • η χρήση αντισηπτικών,
  • οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,
  • τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
  • οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,
  • οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.

Παρατείνεται το SMS και η απαγόρευση

Παράταση στη χρήση SMS για τις μετακινήσεις, όπως και της απαγόρευσης ωραρίου κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 (πλην των γνωστών εξαιρέσεων), αλλά και της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό (πλην εξαιρέσεων), για μία εβδομάδα όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε ότι παραμένει η απαγόρευση όσον αφορά το ψάρεμα και το κυνήγι, ανακοινώνοντας παράλληλα την επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, εκτός των ΟΠΑΠ Play.

Πλέον αλλάζει ο αριθμός επιβαινόντων στα ταξί, καθώς θα επιτρέπονται δύο άτομα πλην του οδηγού μέσα στο όχημα, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET.

Πάνω από τα μισά ενεργά κρούσματα στην Αττική

«Ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσά μας», σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι από τα σχεδόν 6.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται στην επικράτεια, τα μισά προέρχονται από την Αττική. Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών είναι 467 κρούσματα. Η πληρότητα των ΜΕΘ φτάνει στο 49%, ενώ στην Αττική είναι κατειλημμένο το 58%.

Παράλληλα, ανακοίνωσε το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την 1η Φεβρουαρίου, με ορισμένες εξαιρέσεις στις κόκκινες περιοχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter