Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-5: Τρόμαξε την Ευρώπη η «βασίλισσα» της Ευρώπης

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-5: Τρόμαξε την Ευρώπη η «βασίλισσα» της Ευρώπης

Η Ρεάλ Μαδρίτης των 14 τροπαίων του Champions league συνέτριψε μέσα στο Ανφιλντ την Λίβερπουλ με 5-2 στον πρώτο αγώνα τους στην φάση των «16» της διοργάνωσης κι έστειλε μήνυμα ότι και φέτος θα είναι το μεγάλο φαβορί για τον 15o τίτλο της.

Η Λίβερπουλ μπήκε αφιονισμένη στο ματς ίσως γιατί είχε στο μυαλό της τον περσινό χαμένο τελικό όπου με 24 τελικές δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουρτουά. Μόλις στο 3’ από κάθετη του Σαλάχ ο Νούνιες με εκπληκτικό τακουνάκι άνοιξε το σκορ. Οι «Κόκκινοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και αφού στο 11’ ο Σαλάχ έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, στο 14’ ο Αιγύπτιος επωφελήθηκε από το τραγικό λάθος του Κουρτουά που προσπάθησε να κοντρολάρει τη μπάλα και εύκολα έκανε το 2-0 απέναντι σε μια σαστισμένη Ρεάλ που έκανε πολλά αμυντικά λάθη! Αυτό ήταν το 42ο ευρωπαϊκό γκολ του Σαλάχ με τη Λίβερπουλ, με το οποίο προσπέρασε τον Στίβεν Τζέραρντ κι έγινε ο πρώτος σκόρερ των «Κόκκινων» στην Ευρώπη.

Όμως η Ρεάλ παραμένει… Ρεάλ και στο 21’ βρήκε ξανά με τον Βινίσιους (όπως πέρσι στον τελικό) με φαλτσαριστό σουτ το γκολ και μείωσε σε 2-1, φρενάροντας τον αγγλικό ενθουσιασμό. Το ματς πήρε τρομερό ρυθμό και στο 24’ οι αμυντικοί των Μαδριλένων έδιωξαν στο τακουνάκι του Σαλάχ λίγο πριν τη γραμμή, σε μια φάση που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο Αλάμπα.

Η Ρεάλ ανέβασε την απόδοση της στη συνέχεια και απειλούσε σχεδόν σε κάθε επίθεση της την εστία του Αλισον με τους Βινίσιους και Ροντρίγκο. Και στο 36’ ήρθε η σειρά του Αλισον να κάνει κι αυτός ένα τραγικό λάθος διώχνοντας τη μπάλα πάνω στον Βινίσιους που προσπάθησε να αποφύγει τη μπάλα, αυτή βρήκε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2! Οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» και λίγο έλειψε στο 45’ να έχουμε πλήρη ανατροπή με τον Ροντρίγκο από μπαλιά του Βινίσιους να μην προλαβαίνει από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα καθώς πρόλαβε να διώξει ο Ρόμπερτσον…

Στο 2ο ημίχρονο, ήταν σειρά των «μερένγκες» να αιφνιδιάσουν και να φτάσουν στο 47’ στην ολική ανατροπή όταν μετά από φάουλ-σέντρα του Μόντριτς ο Μιλιτάο εντελώς ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 2-3. Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε στο 55’ και το 2-4 από σουτ του Μπενζεμά η μπάλα κόντραρε στον Γκόμεζ άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα!

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση στη συνέχεια αλλά η άμυνα της ήταν τραγική και τα λάθη πολλά που η Ρεάλ δεν άφηνε αναξιοποίητα. Ετσι στο 67’ ο Μόντριτς έκλεψε τη μπάλα έδωσε τον Βινίσιους, αυτός στον Μπενζεμά που πέρασε τον Αλισον κι έγραψε το 2-5. H Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει πέντε γκολ κόντρα στην Λίβερπουλ στο Άνφιλντ σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στο τελευταίο 20λεπτο η Ρεάλ έριξε τον ρυθμό και η Λίβερπουλ είχε πιο πολύ το νου της μη δεχτεί κι άλλο γκολ παρά να πετύχει και τα κατάφερε…

Ο Ρουμάνος διαιτητής Ιστβαν Κόβακς «κιτρίνισε» τους Βινίσιους, Ελιοτ.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ (73’ Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μπάιτσετιτς (85’ Ελιοτ), Χέντερσον (73’ Μίλνερ), Νούνιες (64’ Ζότα), Σαλάχ, Χάκπο (64’ Φιρμίνο).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα (27’ Νάτσο), Μόντριτς (87’ Κρόος), Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (81’ Θεμπάγιος), Μπενζεμά (87’ Ασένσιο), Βινίσιους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter