Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης: Η ώρα του μεγάλου τελικού

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης: Η ώρα του μεγάλου τελικού

Η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης θα διασταυρώσουν σήμερα στις 22:00 τα ξίφη τους στο «Στάντ ντε Φρανς» στο Παρίσι με στόχο την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο, το Champions League.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι με διαφορά η πολυνίκης του θεσμού με συνολικά 13 τρόπαια με 4 εξ αυτών τα τελευταία 8 χρόνια. Η Λίβερπουλ έχει 6 και μοιράζεται την τρίτη θέση με την Μπάγερν Μονάχου. Η τελευταία της επιτυχία ήταν το 2019 όταν στον τελικό της Μαδρίτης κέρδισε την Τότεναμ.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε τελικό άλλες δύο φορές. Το 1981 ξανά στο Παρίσι η Λίβερπουλ νίκησε με 1-0 την «Βασίλισσα» με γκολ του Άλαν Κένεντι κατακτώντας το τρίτο της κατά σειρά Κύπελλο πρωταθλητριών. Το 2018 οι Μαδριλένοι πήραν την άτυπη ρεβάνς καθώς νίκησαν με 3-1 τους «reds» στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου προσθέτοντας στην πλούσια συλλογή τους το 13ο τους τρόπαιο.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην πορεία της προς τον φετινό τελικό πήρε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο, πετυχαίνοντας μόνο νίκες με τη Μίλαν, την Πόρτο και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στα νοκ άουτ παιχνίδια απέκλεισε την Ίντερ, την Μπενφίκα και τη Βιγιαρεάλ. Οι Ισπανοί τερμάτισαν στην πρώτη θέση στον 4ο όμιλο με αντιπάλους την Ίντερ, τη Σέριφ Τιρασπόλ και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ενώ στα νοκ άουτ ματς είχαν σαφώς δυσκολότερο έργο, καθώς χρειάστηκε να αποκλείσουν διαδοχικά την Παρί Σεν Ζερμέν, την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι, τις δύο τελευταίες στην παράταση με μεγάλη ανατροπή.

Ο τελικός θα έχει ελληνικό χρώμα με τον Κώστα Τσιμίκα να γίνεται ο δεύτερος έλληνας που συμμετέχει σε τελικό Champions League, μετά τον Άκη Ζήκο με την φανέλα της Μονακό. Ο 26χρονος αριστερός μπακ της Λίβερπουλ θέλει να γίνει όμως ο πρώτος που θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Την πόλη του φωτός έχουν κατακλύσει φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Το γήπεδο του τελικού Stade de France έχει χωρητικότητα 81.000 θεατές και κάθε ομάδα πήρε από 19.618 εισιτήρια. Στο Παρίσι έχουν δημιουργηθεί και οι αντίστοιχες fans zones περιμένοντας χιλιάδες οπαδούς των Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αυτή της Λίβερπουλ θα έχει χωρητικότητα για 44.000 κόσμο, δηλαδή το 7πλάσιο από αυτό που προβλέπεται για τους φίλους της Ρεάλ (6.000 θέσεις).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter