Λιβύη: Επιστολή διαμαρτυρίας Τρίπολης προς ΕΕ για τη στάση Δένδια

Λιβύη: Επιστολή διαμαρτυρίας Τρίπολης προς ΕΕ για τη στάση Δένδια

Eπίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) απέστειλε η έκπτωτη, υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης, για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια και το διπλωματικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στις 17 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην επιστολή αυτή, η οποία έχει τη μορφή της ρηματικής διακοίνωσης, η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης (έχει λήξει η θητεία της εδώ και περίπου έναν χρόνο) εμφανίζεται επικριτική για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο για να συναντήσει την υπουργό Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης, Νάιλα Μανγκούς και εκφράζει την έκπληξή της για τη συμπεριφορά αυτή από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ. Εκφράζει επίσης την άποψη ότι ενέργειες σαν κι αυτές δεν βοηθούν στην επανένωση της Λιβύης, αλλά εντείνουν το διχασμό και είναι αντίθετες προς τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Νοεμβρίου, ο έλληνες ΥΠΕΞ αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο για να συναντήσει την υπουργό Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης, Νάιλα Μανγκούς με το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών λίγο αργότερα να κάνει λόγο για «χυδαίες πολιτικές και θέσεις» του κ. Δένδια. Επίσης, η Τρίπολη ανακάλεσε τον Λίβυο επιτετραμμένο στην Αθήνα και κάλεσε τον Έλληνα επιτραμμένο στη Λιβύη για εξηγήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter