Λιβύη: Για «αθέτηση συμφωνίας» από την κυβέρνηση της Τρίπολης κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών

Λιβύη: Για «αθέτηση συμφωνίας» από την κυβέρνηση της Τρίπολης κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών

Ανακοίνωση για τη ματαίωση της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τη Λίβυα υπουργό Εξωτερικών, γεγονός που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «αθέτηση συμφωνίας» από την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Kατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, περίμενε τον Νίκο Δένδια η ΥΠΕΞ της κυβέρνησης της Τρίπολης Νάιλα Μανγκούς, με τον Έλληνα υπουργό να αποφασίζει να αναχωρήσει χωρίς να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Υπογραμμίζεται πως η κ. Μανγκούς είναι υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης και υπέγραψε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την τουρκολιβυκή συμφωνία τον Οκτώβριο, που βασίζεται στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019 το οποίο έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Η εν λόγω εξέλιξη οδήγησε σε επίσημες ανακοινώσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης ουσιαστικά αθέτησε συμφωνία για μη συνάντηση με τη Νάιλα Μανγκούς, ενώ σημειώνεται ότι το σκέλος της επίσκεψης στην ανατολική Λιβύη συνεχίζεται κανονικά.

Διαβάστε επίσης: Λιβύη: Ακυρώθηκε η συνάντηση Δένδια και Μένφι στην Τρίπολη – Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο

«Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Τρίπολη, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσει τον Πρόεδρο Μένφι, ματαιώθηκε καθώς το λιβυκό Υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ.Το σκέλος της επίσκεψης στην Ανατολική Λιβύη συνεχίζει κανονικά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter