Λιβύη: Η καταιγίδα Daniel κοστίζει τη ζωή σε πάνω από 150 ανθρώπους

Λιβύη: Η καταιγίδα Daniel κοστίζει τη ζωή σε πάνω από 150 ανθρώπους
Πηγή: X (πρώην twitter)/@AlArabiya_Eng

Οι πλημμύρες στη Λιβύη έχουν σκοτώσει περισσότερους από 150 ανθρώπους μετά το πέρασμα της καταιγίδας Daniel, που σάρωσε τη χώρα τη Δευτέρα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.


Ο Μοχάμεντ Μασούντ, εκπρόσωπος της διοίκησης της Λιβύης που εδρεύει στη Βεγγάζη, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άνθρωποι σκοτώθηκαν «ως αποτέλεσμα των πλημμυρών και των καταρρακτωδών βροχών που άφησε η καταιγίδα Daniel στην Ντέρνα, την περιοχή Τζαμπάλ αλ-Αχντάρ και τα προάστια του Αλ-Μαρτζ».


Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ανθρώπους εγκλωβισμένους στις οροφές των οχημάτων τους, καθώς οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κλείνοντας καταστήματα και σχολεία και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας.


Ο ΟΗΕ είπε ότι θα παράσχει «επείγουσα βοήθεια για την υποστήριξη των προσπαθειών αντίδρασης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο». Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης είπε ότι επτά από τα μέλη του αγνοούνται μετά τις πλημμύρες. Ο πρωθυπουργός της Βεγγάζης, Οσάμα Χαμάντ, δήλωσε ότι η πόλη Ντέρνα έχει κηρυχθεί ως ζώνη καταστροφής. Πρόσθεσε ότι θα τηρηθεί τριήμερο πένθος, με τις σημαίες σε όλη τη χώρα να έχουν κατέβει μεσίστιες.

Τοπικά Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι κάτοικοι στη Ντέρνα δεν είχαν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και έμειναν χωρίς δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας τη Δευτέρα και ότι οι επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης συνεχίζονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter