Lloyd’s List: Οι 13 Έλληνες εφοπλιστές που συγκαταλέγονται στους 100 πιο ισχυρούς της παγκόσμιας ναυτιλίας

Lloyd’s List: Οι 13 Έλληνες εφοπλιστές που συγκαταλέγονται στους 100 πιο ισχυρούς της παγκόσμιας ναυτιλίας

Στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία, με βάση τη σχετική κατάταξη που καταρτίζει ετησίως η διεθνής ναυτιλιακή επιθεώρηση Lloyd’s List, φιγουράρουν και 13 Έλληνες εφοπλιστές για το 2019.

Πρώτος Ελληνας για ακόμα μία χρονιά είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης, που βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης. Στην πρώτη θέση είναι ο πρόεδρος της Cosco China Siping Xu Lirong μαζί με τον Li Jianhong επικεφαλής της China Merchants Group, που σημειωτέον έχουν αμφότεροι παρουσία στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. 

Μετά τον Γιάννη Αγγελικούση της 7ης θέσης ο επόμενος Ελληνας στο Top 100 είναι ο Γιώργος Προκοπίου της Dynacom/Dynagas, ο οποίος κατέχει την 13η  θέση, ενώ στην 19η θέση ακολουθεί ο Γιώργος Οικονόμου της TMS και στην 20ή η Αγγελική Φράγκου (Navios).

Ο Παναγιώτης Γ. Λιβανός της GasLog κατατάχθηκε στην 25η θέση, ενώ λίγο μετά, στην 29η, βρίσκεται ο Πέτρος Παππάς, διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης βρίσκεται στην 32η θέση. Ακολουθούν, στην 59η ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην 61η ο επικεφαλής της Costamare, Κωστής Κωνσταντακόπουλος, στην 71η ο Γιώργος Λογοθέτης (Libra), στην 81η ο Νικόλας Τσάκος με την TEN και στην 82η ο πρόεδρος της Intercargo Δημήτρης Φαφαλιός.

Οι ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται στην 95η θέση με τη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, την πρόεδρο της Wista (Women’s International Shipping & Trading Association).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter