ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ: «Δικαιοσύνη Παντού – Δικαιοσύνη για Όλα» – Μεγάλη εκδήλωση στη Τεχνόπολη ενάντια στις διακρίσεις

ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ: «Δικαιοσύνη Παντού – Δικαιοσύνη για Όλα» – Μεγάλη εκδήλωση στη Τεχνόπολη ενάντια στις διακρίσεις

Με πρωτοβουλία της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνεται μεγάλη εκδήλωση με θέμα: «Δικαιοσύνη Παντού – Δικαιοσύνη για Όλα»,  τη Δευτέρα 3 Απριλίου από τις 16:00 στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των καθημερινών διακρίσεων που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε όλους τους τομείς της ζωής τους αλλά και η απαίτηση συμπεριληπτικών νομοθεσιών που θα συμβάλλουν στην άρση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων που δημιουργούν εμπόδια στον δρόμο για την πραγματική ισότητα.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι: «οι διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έφεραν κάποια αποτελέσματα αλλά τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εξακολουθούν να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας καθώς νομικά κενά αλλά και θεσμοθετημένη λοατκιφοβία έχουν εδραιώσει κανόνες και πρακτικές σε όλα τα πεδία – στην Δικαιοσύνη, την Υγεία, την Εκπαίδευση, την Εργασία, την Κοινωνική Πρόνοια κ.ο.κ. που έχουν τις ρίζες τους σε συγκεκριμένα ιστορικά πρότυπα αποκλεισμού και περιθωριοποίησης».

Για τους παραπάνω λόγους, οι ίδιοι σημειώνουν ότι «ήρθε η ώρα για μια ολοκληρωμένη και ολιστική στρατηγική διεκδικήσεων και η πρόταση της ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει την πρόκληση της ανάδειξης εκείνων των πολιτικών που θα εξασφαλίσουν «Δικαιοσύνη Παντού – Δικαιοσύνη για Όλα»

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης: 

Πρόσκληση για συμμετοχή σε εσπερίδα με θέμα:

«Δικαιοσύνη Παντού – Δικαιοσύνη για Όλα»

Η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Δικαιοσύνη Παντού – Δικαιοσύνη για Όλα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων / Technopolis City of Athens στο: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» / Gasholder 1 – Auditorium “Miltiadis Evert”.

Η γλώσσα της εσπερίδας είναι η ελληνική και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις διακρίσεις που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε όλους τους τομείς της ζωής τους και να απαιτήσουμε όλα μαζί συμπεριληπτικές νομοθεσίες οι οποίες θα συμβάλλουν στην άρση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων που δημιουργούν εμπόδια στον δρόμο μας για την πραγματική ισότητα.

Η πρόκληση

Τα προηγούμενα χρόνια οι διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έφεραν κάποια αποτελέσματα αλλά τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εξακολουθούν να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας καθώς νομικά κενά αλλά και θεσμοθετημένη λοατκιφοβία έχουν εδραιώσει κανόνες και πρακτικές σε όλα τα πεδία – στην Δικαιοσύνη, την Υγεία, την Εκπαίδευση, την Εργασία, την Κοινωνική Πρόνοια κ.ο.κ. που έχουν τις ρίζες τους σε συγκεκριμένα ιστορικά πρότυπα αποκλεισμού και περιθωριοποίησης. Ήρθε η ώρα για μια ολοκληρωμένη και ολιστική στρατηγική διεκδικήσεων και η πρόταση της ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει την πρόκληση της ανάδειξης εκείνων των πολιτικών που θα εξασφαλίσουν «Δικαιοσύνη Παντού – Δικαιοσύνη για Όλα»

Ο σκοπός

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις που βιώνουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι — αντιμετωπίζοντας τα πάντα, από τους δομικούς και κοινωνικούς μηχανισμούς των δικών του οργάνων και μελών μέχρι τις ριζικές νομοθετικές και κοινωνικές αλλαγές, η πρωτοβουλία της ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να λειτουργήσει διαμεσολαβητικά ώστε να φτάσει η φωνή των συλλογικοτήτων που δρουν στο πεδίο εκεί που πρέπει να ακουστεί: Στα κέντρα εξουσίας που θα έχουν την δυνατότητα στο άμεσο μέλλον, ως κυβέρνηση, να σχεδιάσουν νομοθετικές παρεμβάσεις και να εφαρμόσουν πολιτικές που θα συντονίσουν τις δεσμεύσεις του κόμματος για την εξάλειψη των διακρίσεων και θα θέσουν νέα πρότυπα για τη εξασφάλιση της πραγματικής ισότητας.

Η πρωτοβουλία

Η πρωτοβουλία προέρχεται από την ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί τη δική μας πρόταση για μια Ελλάδα συμπεριληπτική και χωρίς αποκλεισμούς. 

Η εσπερίδα θα περιλαμβάνει δύο συνεδρίες: 

Α΄ Συνεδρία: Εκπρόσωποι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων θα μιλήσουν για τις διεκδικήσεις και τις προτεραιότητές τους.

-Έναρξή της Α΄ Συνεδρίας από τον Πάνο Ξανθόπουλο, δικηγόρος, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Πάνελ με εκπροσώπους από ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικότητες:

Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ – Intersex Greece: Ρηνιώ Συμεωνίδου, Εμπειρογνώμων Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ίντερσεξ Παιδιά, Γενική Γραμματέας Intersex Greece.

ΛΟΑΤ ΑμεΑ: Ανδρέας Ξερουδάκης, Εκπαιδευτικός, Ιδρυτικό μέλος ΛΟΑΤ ΑμεΑ.

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο: Χαρίλαος Μιχαήλ, Αρχιτέκτονας, Μέλος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο.

Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης: Τζωρτζ/Ζωρζ Κουνάνης, Πολιτικός Επιστήμονας, Συνιδρυτό/Συνδιαχειριστό της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ για την Εργασιακή υποστήριξη.

Πολύχρωμο Σχολείο: Απόστολος Πούλιος, PhD, εκπαιδευτικός Μουσικού Σχολείου Ιλίου, Μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου.

Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή»: Γιάννος Λεβισιάνος Λαμπρόπουλος, Πολιτικός Επιστήμονας, Υπεύθυνος Διεκδίκησης Θετικής Φωνής.

Σύμπραξη για το κοινωνικό φύλο: Θεοφανώ Παπαζήση, Ομότιμη Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου ΑΠΘ και Συνήγορος του Φοιτητή στο ΑΠΘ, Μέλος της Σύμπραξης για το κοινωνικό φύλο.

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών: Άννα Απέργη Κωνσταντινίδη, Πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), αν. ορισμένο μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων.

Υπερήφανοι Γονείς: Χάρης Σκοκότσα, συνταξιούχος, Ιδρυτικό μέλος των υπερηφανων γονέων.

Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας: Χαρά Νικολάου, Τελειόφοιτη του Τμήματος Βιοτεχνολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διαχειρίστρια της Colour Youth.

Emantes – International Lgbtqia+ Solidarity: Σοφία Ζαχαριάδη, Ελεύθερη Επαγγελματίας, Πρόεδρος Emantes International Lgbtqia+ Solidarity.

Orlando LGBT+: Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, Ψυχολόγος, Ερευνήτρια, Επ. Συνυπεύθυνη στο Orlando LGBT+.

Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Μιχάλης Λώλης, Πολιτικός Επιστήμονας, Αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας, Μέλος της Δράσης Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Proud Seniors Greece ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων 50 και άνω: Δήμητρα Κυρίλλου, Πολιτικός μηχανικός, Συγγραφέας & Μέλος των Proud Seniors Greece ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων 50 και άνω.

Queer Athens: Βάγια Γεωργαλή, Web Designer / Developer, συνιδρύτρια του Queer Athens.

Rainbow Seniors: Μιχάλης Σακελλαρίου, Υποδιευθυντης σχολικής μονάδας, Πρόεδρος των Rainbow Seniors.

Thessaloniki Pride: Αποστόλης Καραμπαΐρης, Πολιτικός Επιστήμονας, Μέλος Δ/Σ του Thessaloniki Pride.

Σημείωση: Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με τη συμμετοχή και άλλων ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων. 

-Συντονίστρια Κατερίνα Τρίμμη: Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μέλος Οικογένειας «Ουράνιο Τόξο», Τακτικό ορισμένο μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων.

Θα ακολουθήσει 20λεπτο διάλειμμα με καφέ από catering της ομάδας μας 

Β΄ Συνεδρία: Τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα μιλήσουν για τις λύσεις που προτείνει το κόμμα σχετικά με τα προβλήματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων ανά θεματική ενότητα.

-Έναρξη της Β΄Συνεδρίας από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας – Υπεύθυνος για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος

Πάνελ με Τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Αγαθοπούλου Ειρήνη: Τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων.

Αναγνωστοπούλου Σία: Τομέαρχης Πολιτισμού

Ζαχαριάδης Κώστας: Τομεάρχης Εσωτερικών

Ξανθός Ανδρέας: Τομέαρχης Υγείας.

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα: Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Φίλης Νίκος: Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Φωτίου Θεανώ: Τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ψυχογιός Γιώργος: Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου.

Χαιρετισμός από Αρβανίτη Κώστα: Ευρωβουλευτής, μέλος της Επιτροπής LIBE για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις και της Επιτροπής EMPL για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις.

Συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου: Ψυχολόγος – Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λήξη Ημερίδας – Know us better με συνοδευτικό κρασί από catering της ομάδας μας.

Είσοδος ελεύθερη. Για όποιο άτομο θέλει να βοηθήσει τις δράσεις της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (καμπάνια για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κ.ο.κ.), στην είσοδο της ημερίδας θα διατίθενται για την οικονομική της ενίσχυση, κονκάρδες και υφασμάτινες τσάντες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter