Lockdown: Τα επόμενα βήματα μετά το άνοιγμα της εστίασης – Προς νέα χαλάρωση των μέτρων

Lockdown: Τα επόμενα βήματα μετά το άνοιγμα της εστίασης – Προς νέα χαλάρωση των μέτρων

Μετά το άνοιγμα της εστίασης την περασμένη Δευτέρα, στο μικροσκόπιο των ειδικών μπαίνουν και νέα μέτρα χαλάρωσης. Παρά το γεγονός πως τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά και τα νοσοκομεία υπό πίεση, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς πως το άνοιγμα θα φέρει και νέα έξαρση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση ελπίζει πως τα self tests και οι συνεχείς εμβολιασμοί θα λειτουργήσουν ανασταλτικά. 

Η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη αναμένεται να εξετάσει και πάλι την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μελετώντας βήμα προς βήμα τον οδικό χάρτη του επόμενου 15νθημέρου για το άνοιγμα της χώρας και την άρση του lockdown με στόχο τις 15 Μαΐου που ανοίγει και επίσημα τις πύλες της η χώρα στους τουρίστες.

Διαβάστε επίσης: Κορoνοϊός: Σε ισχύ το καθολικό lockdown στην Κάλυμνο – Ποια μέτρα τίθενται σε εφαρμογή

Ένα από τα βασικότερα θέματα που συζητούν είναι να καταργηθεί η απαγόρευση στο ωράριο κυκλοφορίας που ξεκινά στις 23:00, κάτι που αναγκάζει όλες τις επιχειρήσεις εστίασης να κλείνουν στις 22:45. Έτσι είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες ίσως από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, ή ακόμη από το Σάββατο 8 Μαΐου, να υπάρξει μια πρώτη παρέμβαση με σκοπό να επεκταθεί η κυκλοφορία και η απαγόρευση να ξεκινά στις 24:00 αντί για τις 23:00 που ισχύει ήδη από τη Δευτέρα, και να τελειώνει στις 05:00 το πρωί. Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο.

Επιπλέον στο μικροσκόπιο των ειδικών τίθεται και η πρόταση της κυβέρνησης να καταργηθεί σύντομα το click in shop και να επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος στα καταστήματα για αγορές, αφού προηγηθεί μήνυμα στο 13032, το οποίο θα έχει τρίωρη διάρκεια και θα αποστέλλεται μία φορά μέσα στην ημέρα.

Πάντως μετά το άνοιγμα της εστίασης τη σκυτάλη παίρνουν τα σχολεία στις 10 Μαΐου για τους μαθητές του Γυμνασίου, του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου ενώ στις 15 Μαΐου η Ελλάδα ανοίγει επίσημα στον τουρισμό.

Μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο δρομολογείται και η επανεκκίνηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αρχής γενομένης από τα μουσεία, για να ακολουθήσουν αργότερα και συναυλίες, θέατρα κλπ, πάντα σε εξωτερικό χώρο και κατά τα πρότυπα ασφάλειας που λειτούργησαν το καλοκαίρι του 2020.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter