Lockdown: Ανεβάζουν ρολά 110 εποχιακά καταστήματα – Ποια αναμένεται να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες

Lockdown: Ανεβάζουν ρολά 110 εποχιακά καταστήματα – Ποια αναμένεται να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες

Εκατό δέκα εποχιακά καταστήματα σηκώνουν τα ρολά σήμερα, ένα μήνα μετά το lockdown με την κυβέρνηση να βιάζεται να ανοίξει την αγορά ενόψει Χριστουγέννων, την ίδια ώρα, που η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίζει να είναι μεγάλη και η αποσυμφόρηση στις ΜΕΘ δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Η σημερινή ημέρα, όπως και οι επόμενες αποτελούν ρίσκο για την κυβέρνηση, η οποία φοβάται το ενδεχόμενο να δούμε και στην Ελλάδα εικόνες συνωστισμού όπως σε καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθώντας την γνωστή τακτική του βλέποντας και κάνοντας η κυβέρνηση θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες πως και ποια καταστήματα θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες. Όπως φαίνεται, τα καταστήματα θα ανοίγουν με δόσεις και οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη. Δεν αποκλείεται  λοιπόν, να ανοίξουν τα κομμωτήρια στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ κοντά τους επαναλειτουργήσουν βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, μικρά και μεγάλα. 

Ποια εποχικά ανοίγουν σήμερα

Στα 110 εποχιακά καταστήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν από σήμερα έως τις 8 Ιανουαρίου 2021 περιλαμβάνονται όσα ανήκουν στους τέσσερις ΚΑΔ:1. λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ 475956162. λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ 476567023. λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών με ΚΑΔ 476567064. λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων κι άλλων ψυχαγωγικών ειδών με 47656707

Πώς θα γίνεται η μετάβαση στα εποχικά καταστήματα

Για τη μετάβαση στα εποχικά καταστήματα θα αποστέλλεται μήνυμα στο 13033 με την επιλογή 2 ή αντίστοιχο συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση για μετάβαση/λειτουργία σε κατάστημα προμηθειών αγαθών.

· Το ωράριο ορίζεται από τις 7 πμ έως τις 8.30 μμ

· Η αναλογία των ατόμων εντός του καταστήματος ανά τμ. είναι 4 άτομα στα 100 τμ.

· Σε καταστήματα άνω των 100 τμ ένα άτομο για 15 κάθε τ.μ.

· Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους

· Τήρηση απόστασης των 2 μέτρων

· Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων.

· Σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η χρήση ανελκυστήρα η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο ορίζεται στο 40%.

· Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑμεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για τη χρήση της τροφοδοσίας.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Την ίδια ώρα, είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης όπου αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού κι το στίγμα των προθέσεών του, καθώς θα έχει προηγηθεί νωρίτερα το πρωί η τακτική σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την επιτροπή των λομωξιολόγων.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή του νομοσχεδίου για τις «Πρότυπες Προτάσεις» έργων («Προτάσεις Καινοτομίας»)

Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων

Παρουσίαση από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη του νομοσχεδίου: Οργανισμοί Προώθησης και Διαχείρισης Προορισμών, σύσταση Οργανισμού Αξιοποίησης Ιαματικών Πόρων και άλλες διατάξεις

Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη του τελικού σχεδίου (master plan) Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη της εθνικής στρατηγικής κυβερνοασφάλειας

Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο σχετικά με τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού και επιχειρησιακής εποπτείας για την περιστολή του λαθρεμπορίου

Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με την τροποποίηση πράξης υπουργικού συμβουλίου ως προς τη σύσταση και συγκρότηση της κυβερνητικής επιτροπής για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter