Lockdown: Από… Απρίλη και βλέπουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Lockdown: Από… Απρίλη και βλέπουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Με το ένα αρνητικό ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο κάθε σκέψη για άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσα στον Μάρτιο αυτόματα διαγράφεται.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσα στο μήνα «ναυάγησαν», ενώ υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ακόμα και για την πιθανότητα να ανοίξει στις 5 Απριλίου.

Η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, δεν αφήνει περιθώρια για άνοιγμα της αγοράς.

«Αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά για το ζήτημα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ. Ο καθηγητής εξήγησε πως η διασπορά φαίνεται ότι είναι μεγάλη και είναι δύσκολο να ελεγχθεί τόσο γρήγορα. «Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα.»

Για την αύξηση των κρουσμάτων ρόλο παίζουν και οι μεταλλάξεις, καθώς όπως είπε ο κ. Γώγος το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. «Ο δείκτης θετικότητας είναι λίγο πάνω από το 1.»

Από την εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας που θα γίνει την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Μαρτίου από τους επιδημιολόγους της επιτροπής, αναμένεται να παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις για το αν και πότε θα γίνει μία νέα πιθανή χαλάρωση των μέτρων του lockdown.Η υποεπιτροπή αναμένεται να μελετήσει τα επιδημιολογικά στοιχεία του κορονοϊού που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες ώστε στη συνέχεια τα επεξεργασμένα στοιχεία να εξετασθούν στην ολομέλεια της επιτροπής την Παρασκευή η οποία και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

 

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter